Hrvatska škola Outward Bound održala kontakt seminar u edukacijskom centru u Velikom Žitniku za predstavnike škola, u svrhu informiranja o mogućnostima uključivanja u programe mobilnosti za učenike poput Outward Bound programa iskustvenog učenja u prirodi, te Erasmus+ projekata za mlade – razmjena mladih i volonterskih projekata.

Kontakt seminar održan je u subotu 5.11.2016. a okupio je predstavnike iz Gimnazije Gospić, Osnovnih škola iz Klanca, Kosinja i Karlobaga, te Osnovne škole Turanj i Gimnazije Karlovac.

Sudionici su razmjenili iskustva, umrežili se, saznali nove informacije i isplanirali buduću suradnju.

Kontakt seminar provodi se u sklopu projekta „Zakorači u svijet“ čiji je nositelj Hrvatska škola Outward Bound a financira ga Ministarstvo socijalne politike i mladih.

„Zakorači u svijet“ trogodišnji je projekt koji je započeo u studenom 2015., trajati će do 2018. godine a cilj je informiranje i uključivanje mladih u programe mobilnosti unutar i izvan granica Hrvatske prvenstveno u sklopu Erasmus+ programa u kojem je Outward Bound Hrvatska iskusan korisnik, često istican kao primjer dobre prakse.

Druga godina provedbe projekta započela je u studenom 2016. kontakt seminarom u Velikom Žitniku i informativnim radionicama u Gimnaziji Gospić i Strukovnoj školi Gospić kojima su predstavnici iz Outward Bound- obuhvatili čak 306 učenika.

Voditelji radionica iskusne su voditeljice projekata iz Outward Bound-a Lana Novosel i Matea Brižić te 2 volonterke – Latvijka Anna Kanepone i Slovenka Živa Vrstovšek, koje u sklopu Europske volonterske službe volontiraju na godinu dana u Hrvatskoj.

Volonterke su iz prve ruke podijelile s učenicima svoje iskustvo i motivirale ih da se i oni uključe u programe koje Europska komisija pruža mladima u sklopu Erasmus+ programa.

-Pozivamo sve mlade iz Like da iskoriste mogućnosti Erasmus+ programa, da prate Outward Bound na facebook-u gdje redovno objavljujemo pozive za mlade na različite programe: https://www.facebook.com/outwardboundcroatia/ te da iskoriste priliku za putovanje, učenje, nastavak obrazovanja, upoznavanje novih ljudi i međunarodno iskustvo.

GsPress/Lana Novosel

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.