Sinoć je u Katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije u Gospiću nakon mise održan koncert Darije Hreljanović (sopran), Ivane Rukavina (alt) i Tvrtka Sarića (gitara). Na koncertu su izvedena djela Johanna Sebastiana Bacha i Giovannia Battiste Pergolesia.

Darija Hreljanović završila je Muzičku akademiju u Zagrebu u klasi prof. Marije Borčić. Sudjelovala je u mnogim projektima Zagrebačke filharmonije i simfoničara pod ravnanjem eminentnih dirigenata (Milan Horvat, Uroš Lajovic, Vladimir Kranjčević, Nikša Bareza i dr.) Pjevala je u ansamblima: Zagrebački madrigalisti, Universitas Studiorum Zagrabiensis, Collegium pro musica sacra, itd. Nastupala je u svim hrvatskim opernim kućama (Split, Rijeka, Zagreb). U Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu niže uloge u operi Walkure Richarda Wagnera, grofice u Mozartovom Figarovom piru, prve dame u Čarobnoj fruli i Tablao u Verdijevom Don Carlosu. Nastupala je u Salzburgu u Festspielhaus u sklopu projekta Handel: Allegro, il Penseroso ed il Moderato s Radmilom Bakočević, Vladimirom Ruždjak i drugim proslavljenim opernim pjevačima.  U Napulju je snimala Svadbu  Igora Stravinskog za talijansku državnu televiziju RAI. Kao profesorica pjevanja radi na varaždinskoj glazbenoj školi. Do sada je oblikovala mnoge renomirane pjevače kao što su: Lana Kos, Tomislav Mužek, Evelin Novak, Jelena Štefanić, Kora Pavelić i dr.

Ivana Rukavina rođena je u Gospiću. Osnovnu glazbenu školu, temeljni predmet klavir, završila je u Senju, područna škola Gospić, u klasi nastavnika Zvonimira Kosa. Prvi pjevački nastup imala je s deset godina na glazbenom festivalu  „Prvi pljesak“, 1999. godine na kojem je osvojila prvu nagradu. Članica je pjevačkog zbora Degenija (zbor Odjela za nastavničke studije u Gospiću), s kojim i solistički nastupa. Diplomirala je na Odjelu za nastavničke studije u Gospiću, Sveučilišta u Zadru.

Tvrtko Sarić rođen je Gospiću. Glazbenu naobrazbu započeo je u Rijeci gdje se je tri godine školovao u klasi Nikole Jedrlinića da bi potom maturirao  u Zagrebu u klasi prof. Ištvana Römera. Diplomirao je u klasi prof. Darka Petrinjaka na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji. Na Visokoj školi za glazbu u Lovranu pohađao je jednogodišnju specijalizaciju u klasi prof. Gorana Listeša. Tijekom studija i kasnije, usavršavao se na domaćim i međunarodnim majstorskim tečajevima (V. Dešpalj, M. L. Saomarcos, D. Russell, R. Issac, M. Barrueco). Slovenija, Austrija, Njemačka, Poljska, BiH, Mexico i SAD samo su neke od zemalja u kojima je nastupao kao solist i komorni glazbenik. Kao solist, nastupao je s Zagrebačkom filharmonijom, Celjskim godalnim orkestrom te gotovo svim gudačkim kvartetima u Hrvatskoj. Nastupa u orkestru Zagrebačke filharmonije i ansamblu Cantus. Od 2010. godine član je renesansnog ansambla Minstrel, gdje svira lutnju. Do sada je izdao pet nosača zvuka. Prvi je Insieme iz 2001. godine, s pijanistom Damirom Gregurićem u izdanju slovenske izdavačke kuće «Coda». Dva su u izdanju Aquarius recordsa: solistički nosač zvuka Recital iz 2006. godine; „ and than…turn to the mountain…“ sa slovenskim flautistom Matejem Grahekom snimljen 2007. godine; Dobro došli u renesansu, 2011. godine, Minstrel ansambl (Menart) te „Serenade“ s violinistima Ivom Barač i Tvrtkom Barač. Osnivač je i umjetnički ravnatelj nekoliko glazbenih ciklusa na području grada Gospića i Ličko-senjske županije. U zvanju višeg predavača zaposlen je na Odjelu za nastavničke studije Sveučilišta u Zadru.

Gs Press / Nikola Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.