Koncert trio u sastavu: Iva Barač (violina), Tvrtko Barač (violina) i Tvrtko Sarić (gitara)

0

U srijedu, 8. studenog 2017. godine, u dvorani Pučkog otvorenog učilišta „dr. Ante Starčević“ u Gospiću, koncert će održati trio u sastavu: Iva Barač (violina), Tvrtko Barač (violina) i Tvrtko Sarić (gitara)

Koncert počinje u 20 sati i ulaz je za sve posjetitelje slobodan.

  • IVA BARAČ, violina
  • TVRTKO BARAČ, violina
  • TVRTKO SARIĆ, gitara

Nicollo Paganini:                               Terzetto br. 2

(1782.-1840.)                                   Andante sostenuto- Tempo di Minuetto

Andantino – Allegro

Kaspar Kummer:                              Serenada za dvije violine i gitaru    

(1795.-1870.)                                     Allegro non tanto

Adagio non tanto

Minuetto  (Poco Allegretto) – Trio

Rondo

Franz Schubert:                                 Stȁndchen (iz ciklusa Schwanengesang D. 957)

(1797.-1828.)

Johann Sebastian Bach/

Charles Gounod:                              Ave Maria

(1685.-1750.)

(1818.-1893.)

Camille Saint- Saëns:                       Labud

(1835.-1921.)

Miroslav Miletić:                              Sonatina za violinu i gitaru

(1925.)                                                           Allegro

Andante

                                                                     Allegro

 

Vittorio Monti:                                  Csardasz

(1868.-1922.)

Johannes Brahms:                            Mađarski ples br. 5

(1833.-1897.)

Roland Dyens:                                  Tango en skai

(1955.-2016.)

Iva Barač rođena je u Zenici, BiH, gdje je završila osnovnu glazbenu školu u klasi nastavnice Stojne Mlad­enove. Klasičnu gimnaziju i srednju glazbenu školu završila je u Zagrebu, u klasi profesora Nenada Merlea. Diplomirala je violinu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 2000. godine u klasi prof. Gorana Končara. Kao odličan student bila je dobitnica stipendije grada Zagreba te stipendije Ministarstva znanosti i obrazovanja tijekom poslijediplomskog studija. Usavršavala se u Moskvi na Državnom konzervatoriju „P.I.Čajkovski“ u klasi prof. Asje Kushner. 2003. godine završila je magisterijski studij s odličnim ocjenama na Moskovskoj državnoj akademiji „Maimonid“. Iste godine osvojila je s klaviristom S. Bulatovim drugu nagradu (prva nedodijeljena) na Međunarodnom natjecanju komorne glazbe „XXI. Century Art“ u Kijevu u Ukrajini. Usavršavala se i nastupala na brojnim seminarima poznatih profesora: G.Zhislin, E.Pereny, E.Tchugaeva, A.Miller, A.Sorokov, M.LaCourse. Osim u Hrvatskoj, solistički je nastupala u BiH, Europi, Rusiji i Sjever­noj Americi. Surađivala je s ansamblima: Zagrebački solisti, Linzer Filharmonie, Hrvatski barokni ansam­bl i Zagrebački komorni orkestar. Honorarni je član Simfonijskog orkestra HRT-a i komornog ansambla „Fronesis“. Kao komorni glazbenik surađuje i koncertira s cijenjenim hrvatskim pijanisticama svjetskog ugleda, Majom Bakrač i Miom Elezović te u triju s bratom Tvrtkom Baračem, također akademskim vio­linistom i gitaristom Tvrtkom Sarićem. Od 2004. godine radi kao učitelj violine u Glazbenoj školi Jas­trebarsko te s učenicima osvaja nagrade na regionalnim i državnim natjecanjima gudača i komorne glazbe.

Tvrtko Barač rođen je u Zenici, BiH, gdje je završio osnovnu glazbenu školu u klasi nastavnice Stojne Mladenove. Glazbenu školu „Blagoje Bersa“, te Centar za kulturu i umjetnost završio je 1986. godine u Zagrebu. Tijekom osnovnog i srednjeg glazbenog obrazovanja osvajao je više regionalnih i državnih nagrada. Violinu je diplomirao na Glazbenoj akademiji u Zagrebu 1992. godine, u klasi profesora Silvana Kuzmina. Po završetku Akademije radi kao profesor violine u Glazbenoj školi „Ivan Zajc“ u Zagrebu. Od 1993. godine do 1995. godine stalni je član Dubrovačkog simfonijskog orkestra. U Operi HNK u Za­grebu radio od 1996. do 2000. godine. 2000. godine vraća se u Dubrovnik te djeluje kao profesor violine u Umjetničkoj školi „Luka Sorkočević“. Od 2006. do 2013. godine predaje violinu i komornu glazbu u Srednjoj muzičkoj školi u Zenici, BiH. U tom periodu je i koncertni majstor Simfonijskog orkestra u Zenici. Svira solistički, te u raznim komornim ansamblima: Hrvatski komorni ansambl, Gudački ko­morni ansambl Gaudeamus, klavirski duo, klavirski trio, Dubrovački komorni ansambl, gudački kvartet Cadenza, Zenički gudački kvartet. Suradnja s gitaristom Tvrtkom Sarićem u ansamblu „Ten Strings Duo“ traje još od studentskih dana te su tijekom godina održali brojne koncerte i ostvarili više trajnih snimaka za Hrvatski radio.

Tvrtko Sarić rođen je Gospiću. Glazbenu naobrazbu započeo je u Rijeci gdje se tri godine školovao u klasi Nikole Jedrlinića da bi potom maturirao u Zagrebu u klasi prof. Ištvana Römera. Diplomirao je u klasi prof. Darka Petrinjaka na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji. Na Visokoj školi za glazbu u Lovranu pohađao je jednogodišnju specijalizaciju u klasi prof. Gorana Listeša. Tijekom studija i kasnije, usavršavao se na domaćim i međunarodnim majstorskim tečajevima. (V. Dešpalj, M. L. Saomarcos, A. Carlevaro). Koncertirao je u Sloveniji, Austriji, Italiji, Njemačkoj, Poljskoj, BiH, Meksiku i SAD-u. Kao solist, nastupao je s Zagrebačkom filharmonijom, Zagrebačkim solistima, Celjskim godalnim orkestrom, gotovo svim gudačkim kvartetima u Hrvatskoj, te kao član ansambla za suvremenu glazbu Cantus. Od 2010. do 2015. godine bio je član renesansnog ansambla Minstrel, gdje je svirao lutnju. Diskografske kuće u Hrvatskoj i Sloveniji izdale su mu pet nosača zvuka. Zadnji 2015. godine, „Serenade“ (Aquarius records) s violinistima Ivom i Tvrtkom Barač. Osnivač je i umjetnički ravnatelj nekoliko glazbenih ciklusa na području grada Gospića i Ličko-senjske županije. U zvanju višeg predavača zaposlen je na Odjelu za nastavničke studije u Gospiću, Sveučilišta u Zadru. Na spomenutom odjelu 2012. godine osnovao je pjevački zbor „Degenija“.

Iva Barač, Tvrtko Barač i Tvrtko Sarić, započeli su glazbenu suradnju 2015. godine. Nakon niza uspješnih koncerata snimili su nosač zvuka pod imenom „Serenade“ za izdavačku kuću Aquarius records izdan iste godine.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.