Predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović s predizbornog skupa u srijedu u Gospiću pozvala je birače da joj daju povjerenje za novi mandat, jer nudi optimizam umjesto jadikovki, povezivanje umjesto razdvajanja, program umjesto doskočica i poskočica, rad umjesto nerada i prebacivanja odgovornosti.

“Moramo braniti hrvatskog poljoprivrednika, stočara, težaka, ribara, jer imamo bogom danu zemlju, kakvu nema nitko drugi na svijetu, samo je treba urediti, posložiti, treba raditi, promišljati i surađivati, zaštititi ljude u njihovu zavičaju, jer je to jedini put razvoja i napretka Hrvatske“, dodala je.

„Nudim optimizam umjesto jadikovki, povezivanje umjesto razdvajanja, program umjesto doskočica i poskočica, rad umjesto nerada i prebacivanja odgovornosti na druge“, rekla je Grabar Kitarović, pozivajući birače da joj daju povjerenje u i idućem predsjedničkom mandatu.

Zahvalila se na potpori ‘braniteljima, majkama i očevima, starijima i mladima’, naglasivši da su svi oni Hrvatska: „Svi ste vi moja Hrvatska, bila sam i ostajem vaša predsjednica“, rekla je Grabar-Kitarović.

Kritički komentirajući rad svog protukandidara Zorana Milanovića u vremenu kada je bio premijer, Grabar Kitarović rekla je kako “Hrvatska više nije na koljenima, uspravna je, za Hrvatsku se ponovno u svijetu zna po uspjesima“.

„Izvukli smo Hrvatsku iz apatije i sivila i napravit ćemo još više“, rekla je, dodavši kako ni za nju, a ni za aktualnu Vladu dosadašnja postignuća ipak nisu dovoljna i žele više, na čemu će i raditi.

Grabar-Kitarović: Zajednička hrvatska budućnost bez podjela

„Trenutno imamo rast od 2,5 ili 2,6 posto BDP-a, a želimo rast od pet posto i na tome ćemo nastaviti raditi. Možemo i moramo bolje, zajedno u borbi za našu zajedničku hrvatsku budućnost, a pri tom želim Lici da naše mlade odgaja u našim ličkim i hrvatskim tradicijama i nove razvojne iskorake, nove poslove i bolje plaćena radna mjesta, boji standard i više mladih obitelji i više djece“, rekla je okupljenima na predizbornom skupu.

Grabar-Kitarović je naglasila kako je to moguće postići samo ako ne bude podjela, i strašno je slušati pozive na podjele od ljudi koji se pozivaju na autentičnog Tuđmana“.

„A naš prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman nije dijelio ljude”, dodala je, i retorički upitala: “Je li dr. Tuđman dijelio članove na veće ili manje tuđmanovce, je li dijelio Hrvate na veće ili manje domoljube, kako bi pobijedio na izborima? Ne, nego je pozivao na zajedništvo, pomirbu, jedinstvo iseljene i domovinske Hrvatske, na jedinstvo Hrvata u Hrvatskoj i Hrvata u BiH“, zaključila je Grabar-Kitarović.

Uz riječi da za Hrvatsku diše ‘bez kalkulacija’, da je za Hrvatsku od prvog dana mandata radila svim srcem i umom, te da nije stvarala bogatstvo na račun svoje države niti svoju državu nazivala slučajnom državom, jer je ona stvorena krvlju našega naroda – Grabar-Kitarović hrvatskim biračima je poručila da mirne savjesti traži povjerenje za drugi mandat.

„Ne može nitko tko Hrvatsku zove slučajnom državom, biti njen predsjednik, ne može jer ne cijeni taj trud i tu žrtvu branitelja i svih obitelji“, zaključila je Kolinda Grabar Kitarović.

Na večerašnjem predizbornom skupu u Gospiću podržali su je HDZ-ovi ministri Oleg Butković, Gari Cappelli i Tomo Medved.

Butković je u svom govoru naglasio da je pozitivan niz rezultata za Hrvatsku počeo s dolaskom Kolinde Grabar Kitarović na dužnost predsjednice države, zbog sinergije s Vladom RH predvođenom HDZ-om. Poručio je da „u nedjelju na izborima ne smijemo dopustiti da predsjednikom Republike postane najgori predsjednik Vlade RH u povijesti, a to je Zoran Milanović“.

Predsjednik HDZ-a Ličko senjske županije Marijan Kustić izrazio je uvjerenje da je glas za Škoru glas za Milanovića. No, dodao je, nakon jučerašnje debate na HRT-u vidljivo je da je glas za Škoru ili bilo koga drugoga, glas za Milanovića, jer su oni svi jučer išli kontra kandidatkinje Grabar Kitarović, no ona je pokazalo staloženost i kako treba braniti boje Hrvatske.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.