U večernjim satima oko 19 sati u dijelovima Gospića osjetio se dim. Vjetar ga je nanio iz smjera auto-ceste i od smetlišta Rakitovac kod Bilaja. Ekipe JVP Gospić danonoćno su na terenu i uspješno se bore s vatrnom stihijom. Zapovjednik Marko Popović kaže:

-Danas su na terenu bila gotovo sva vozila i ljudi. Za slučaj potrebe uvijek u pričuvi imamo jedan tim i dvije cisterne, od čega jedna s hidrauličnim ljestvama za slučaj požara na objektima. Požar je došao do naplatnih kućica na auto-cesti A-1 koja je bila zatvorena dulje od 4 sata na dionici Gospić-Sveti Rok. Tek kada se dogode ovakve situacije vidljivo je da nam nedostaje ljudi i vozila. Ipak smo sve požare stavili pod kontrolu ili lokalizirali. Danas poslije podne jedan piroman je zašao automobilom na teren iza restorana „Maki“ u Budačkoj ulici. Tamo smo nešto ranije ugasili vatru. Ubrzo je opet planula trava i niska borova šuma. Kada se ta osoba udaljavala s  novog požarišta  nismo uspjeli vidjeti registracijske oznake, ali smo odmah obavijestili policiju o cijelom slučaju, rekao nam je Marko Popović iz JVP Gospić.

Tako se nastavlja priča ispričana prije nekoliko dana. Zvučalo je pomalo nevjerojatno da diljem Like vatrogasci ugase požar, da bi se nakon 20-ak minuta vatra pojavila tamo gdje je požar bio lokaliziran.

M.S.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.