Nekadašnje poprište Prosinca u Gospiću (jer je Advent ukinut) je glavni gradski trg koji već danima više sliči na ruglo nego li na trg. Hrpe neuklonjenog smeća podsjećaju nas na to da slaviti znamo, ali ne i počistiti za sobom.

Prošla su dva tjedna u novoj godini. Na trgu se nalaze hrpe dasaka i leda sa klizališta. Klizanje je bilo „besplatno i poklon djeci“ od po 10 kuna za 45 minuta klizanja. O blagdanskom nakitu Gospićani više niti ne govore jer imaju prirez iz kojega se plaća potrošnja struje. Ima se-može se! Građani se samo kiselo podsmjehuju jer će se računi za javnu rasvjetu platiti iz naših džepova. Džepovi jesu naši, ali su naši i bajni političari što su izglasali nastavak harača koji se zove prirez.

Fontana Vila Velebita svakako je predivni detalj Trga Stjepana Radića. Netko jako domišljat spojio je preko kipa kabel za struju. Kako??? Tako što je Vilu Velebita doslovno  „objesio“ žicom. Ta ružna scena stoji već dulje od mjesec dana i nikako da je netko makne. Po onoj staroj poslovici „ako laže koza-ne laže rog“ dovoljno je pogledati ove fotografije. Na koje će prozvane veličine reagirati kao na napad na njih osobno. To je zato što su neki od njih diplomirali umijeće laganja.

GS press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.