Sinoć su u KIC-u Gospić gostovale Alis Marić, autorica najpopularnije stranice i bloga o knjigama “Čitaj knjigu”, Ingrid Divković, blogerica i autorica dviju knjiga te zaljubljenica u poeziju, Nedjeljka Šahbazović.

„Živim svoje snove“ – rečenica je koja najbolje opisuje ono što Alis Marić radi. Posljednjih pet godina sretnija je nego ikad, radi ono što voli i o čemu je sanjala cijelo vrijeme svoje karijere, obožava knjige, a osobiti ih voli preporučavati, na svom blogu uživa u pružanju zanimljivih informacija, preporuka i citata. Gospićkoj je publici predstavila svoje važne projekte koji uključuju opremanje bolnica knjigama, jedna od njih bila je i Opća bolnica Gospić, također značajan projekt je  “Okreni novu stranicu”. Ovaj projekt uključuje obilazak zatvora u društvu afirmifanih autora, a  Alis  time svima želi poručiti kako i kad im je najteže, svoj život mogu promijeniti te da im u tome mogu pomoći knjige. Alis stoji iza još jednog zanimljivog projekta „Lov na čarobnu knjigu“, skriva knjige diljem Hrvatske, planira ih skriti dvjesto, većina je već skrivena, a deset se skriva i u Gospiću, fotografira mjesta gdje ih odloži, a fotografije objavi na svojoj facebook stranici Čitaj knjigu. Uz knjige se nalazi i Alisino pismo, vrlo osobno i emotivno kojim želi istaknuti koliko je važna pisana riječ i koliko može obogatiti život.

Književnica i blogerica Ingrid Divković predstavila je svoju drugu knjigu pod nazivom „Knjiga za divlju ženu“. „Ovo je knjiga kratkih poetsko/proznih zapisa divlje snage koja progovara kroz jednu ženu, knjiga utjehe i ljubavi. Napisala sam je zato što sam toliko puta bila tužna i obeshrabrena, povrijeđena i izdana, zaljubljena do ušiju, ostavila i bila ostavljena, zato što sam divljinu koja je tinjala u meni morala pustiti van. Želim da svaka žena u trenutka kada ne vidi izlaz iz situacije u kojoj se nalazi, inspiraciju za dalje potraži u mojoj knjizi i zaista je pronađe. “-  istaknula je Ingrid, a inspiraciju za ovu knjigu duguje Clarissi Pinkoli Estes, autorici knjige “Žene koje trče s vukovima”.

Gošća ove književne večeri bila je Nedjeljka Šahbazović, a posjetiteljima je otkrila koliko dugo piše poeziju, kakve situacije su je navele na pisanje i kako svoje pjesme nikad ne bi objavila javno da nije bilo Alis. Također otkrila je da je većina njezinih pjesama posvećena suprugu.

„Nikad druge nisam htjela zamarati svojim problemima, sve ono što mi je bilo na duši stavila sam na papir, umjesto da plačem, pisala sam, tako je nastalo puno mojih pjesama, a da se nije pojavila Alis vjerojatno nikad ne biste pročitali niti jednu od njih.“ – kazala je Nedjeljka.

Ovim trima damama zajednička je ljubav prema knjizi, mnoštvo pozitivne energije koju žele prenijeti na druge, želja za uspjehom, za ostvarenjem ciljeva, u čemu su jedna drugoj pomogle.  Susret Alis i Ingrid  kao i Alis i Nedjeljke, nikako ne smatraju slučajnim, našle su se na pravom mjestu u pravo vrijeme, a rezultat je da je Alis i jednu i drugu potaknula na izdavanje knjige, stare bilježnice izvučene su iz ladice, a čitatelji će zaista uživati. Ingrid priprema svoj roman pod naslovom „Živi mi se“, a Nedjeljka knjigu „Od ljubavi se živi“.

Tri mlade djevojke iz Strukovne škole Gospić  također su prisustvovale ovoj književnoj večeri, a publici su pročitale nekoliko pjesama  i poetsko/proznih zapisa autorica Ingrid Divković i Nedjeljke Šahbazović.

Gs Press / KIC Gospić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.