Velike količine kiše koje su jučer i noćas pale na području grada Gospića stvaraju probleme u prometu. U Budačkoj ulici na nekoliko mjesta lokve vode prekrivaju cijelu cestu pa vozači jedni drugima nakon prolaska tom dionicom prebacuju vodu na šajbu.

U selu Budak, kod “Čutanove” kuće, cijelo dvorište pliva.  Kada bi vlasnik danas htio pobrati šljive, to bi morao raditi iz čamca. Glavni krivac za ovo je odvod koji je očito začepljen pa voda nema kamo. Nastavi li kiša padati ovim intenzitetom, razina vode će doprijeti u konobu, ali i u kuću.

Bilajska ulica je uvijek bila top  tema poplava. Ovaj puta situacija je potpuno drukčija.  Grad je još prošle godine riješio problem sa kvalitetnom odvodnjom pa stanovnicima te ulice voda ne ulazi u dvorište.

Najgore je prošla trgovina PRIME u centru grada.  U konobi trgovine zakazali su šahtovi pa umjesto da primaju vodu, voda se vraćala i prouzrokovala ogromnu štetu.  Na terenu smo zatekli radnike koji završavaju sanaciju poplave koja traje jutros od 8 sati.

“U jednom trenutku nismo mogli ući bez buca” kazuje nam jedna djelatnica.  Iako su vrijedni zaposlenici pobrali svu vodu, nije isključeno da se poplava neće ponoviti jer je velika kiša i dalje u prognozi.

Gs Press / Nick

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.