Kino “Korzo” ovaj tjedan prikazuje …

0

Kino “KORZO” prikazju ovaj tjedan film  “Koja je ovo država“

Žanr:

drama, komedija

Režija:

Vinko Brešan

Scenarij:

Mate Matišić

Glumačka postava:

Krešimir Mikić, Lazar Ristovski, Nikša Butijer, Sebastian Cavazza, Goran Grgić, Bojan Navojec, Goran Navojec, Zdenko Jelčić, Alma Prica, Iva Mihalić, Dražen Kühn, Slavko Knezović, Milan Pleština

Sinopsis:

Priče troijce atipičnih i nepovezanih protagonista – ministra u vladi, umirovljenog generala i razočaranog starca – isprepliću se kroz san i stvarnost oko zajedničkog plana o otmici lijesa s posmrtnim ostacima Franje Tuđmana. Međutim, u kolopletu fikcije i realiteta, ništa nije onakvim kakvo se čini pa tako moralne dileme protagonista nadvisuju fabulu i postaju fokus u ovoj apsurdnoj društvenoj kritici.

UKRATKO Novi hit za Vinka Brešana, Koja je ovo država je dosad umjetnički najzreliji i najodvažniji film najboljeg domaćeg redatelja. I dok Brešan i s ovim filmom kirurški precizno pogađa u suštinu socijalnih problema koji nagrizaju hrvatsko društvo, ostavljajući pritom gorak okus svoje uobičajene tragikomedije, s ovim je filmom podigao svoju satiru na razinu umjetnički superiornog apsurda kojime potpuno oduševljava. Zasigurno kontroverzan i blasfemičan za nečiji ukus, film Koja je ovo država je jedno istinski emotivno remek-djelo koje nam govori mnogo i koje nije ”još jedan film o ratu”, već film koji govori kako se taj rat eksploatira.

Film se prikazuje slijedeće dane:  srijeda 09., četvrtak 10. i petak 11. siječnja u 20:00 sati.

Trailer:

Cijena kino ulaznice je 15 kuna.

Gs Press / Nick

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here