Utrkom na 42 kilometra okončan je dvodnevni 34. Plitvički maraton. Utrka prozvana među trkačima kao „najljepši i najteži maraton na svijetu“  i ove je godine bila spoj nadljudskih napora trkača i bajkovite prirode našeg najlepšeg nacionalnog parka. Uz sudjelovanje oko 2 000 natjecatelja pristiglih iz 40 država svijeta primat ovogodišnje utrke bio je ponovno u znaku prednosti maratonaca iz Kenije.

Kroz cilj postavljen kod Sportsko-rekreacijskog centra Mukinje prvi je prošao Moses Kipruto Kibure, maratonac iz Kenije, s vremenom  2:37:05. Drugi je bio njegov sunarodnjak  Mark Kipchumba Rotich kojemu je za srebro trebalo vrijeme od 2:41:51, dok se  na trećem mjestu našao Hrvat  Goran Grdenić iz Velike Gorice koji je 42 km pretrčao za 2:42:37.

Među ženama najbolje vrijeme imala je Thunde Szabo iz Mađarske sa 2:52:07, a drugo i treće mjesto pripalo je domaćim snagama: Nikolini Šustić iz Splita s prolaznim vremenom 2:54:39 i  Mariji Vrajić iz Zagreba koja je stazu pretrčala za 3:00:36. U ime domaćina NP Plitvička jezera novčane nagrade, pehare i paket-aranžmane najboljima uručio je glasnogovornik ove ustanove Ognjen Borčić, uz  direktora utrke Roberta Franjkovića iz karlovačkog AK „Maraton 2000“.

GS press

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.