Prvi potpredsjednik Vlade RH Tomislav Karamarko danas je bio u radnom posjetu Lici. U Gospiću se susreo sa predstavnicima županijske vlasti, gradonačelnicima i načelnicima svih gradova i općina. U izjavi za medije, Karamarko je najavio kako će ova Vlada pomoći Lici.
-Razgovarali smo o razvoju ove županije, o brojnim problemima s kojima se ljudi ovdje susreću unatoč brojnim potencijalima. Ipak, bilo je do danas dosta prepreka da bi taj razvoj bio realiziran. Danas smo željeli saznati kako Vlada može potencirati i pomoći realizaciju masu dobrih projekata koji su ovdje zamišljeni. Mi već sljedećeg tjedna krećemo u akciju, istaknuo je Karamarko.
Na upit novinara zbog čega se to događalo, Tomislav Karamarko je istaknuo kako je u mandatu prošle Vlade bilo dosta lijenosti, pa mnogi kvalitetni projekti nisu realizirani. Novinare je zanimalo koji su to projekti.
-Dovoljno je spomenuti izgradnju hidrocentrale Kosinj 2, zračnu luku Plitvice, kao i mnoštvo projekata koji će zaustaviti odlazak mladih ljudi. Proizvodnja hrane na tisućama hektara zemljišta koja danas ničemu ne služe. A mogli bismo postati poznati po proizvodnji zdrave hrane. To su strateški interesi Hrvatske, zaključio je prvi potpredsjednik Vlade RH. Prema njegovim riječima, nova Vlada zatekla je od svojih prethodnika mnoštvo neriješenih problema, neinertnost, državnu imovinu koja nikome ne služi-
-Mi to sebi nećemo dopustiti, nastavio je Karamarko. Ne zbog nas kao stranke, ne zbog ove Vlade, nego zbog građana Hrvatske koji od nas očekuju otvaranje novih radnih mjesta i ostanak na svojim ognjištima, zaključio je Karamarko. Novinare je zanimala opstrukcija komemoracije u Jasenovcu, čiji bojkot najavljuju neke vjerske zajednice.
-Moram priznati da mi to nije drago jer je sve to ispolitizirano. Žrtve Jasenovca, kao i žrtve bilo kojeg brutalnog sustava, a imali smo ih u prošlosti dosta, od fašizma, nacizma i komunizma, sve te žrtve nisu zaslužile da ih bilo tko bojkotira. Zato bi i danas pozvao sve te organizacije da budu u Jasenovcu sa svima nama, naglasio je Tomislav Karamarko.
Nakon radnog sastanka predsjednik HDZ-a se uputio na proslavu 26. obljetnice osnutka ličkog HDZ-a u kino “Korzo”. Kada je Tomislav Karamarko u pratnji domaćina ušao u prepunu dvoranu, odjeknule su salve pljeska i odobravanja, uz nezaobilazni stranački dekor kakav se redovno viđa na stranačkim skupovima HDZ-a u Gospiću. U pratnji Tomislava Karamarka bili su saborski zastupnik i predsjednik ŽO HDZ-a mr. Darko Milinović, župan Milan Kolić i gradonačelnik Grada Gospića Petar Krmpotić.

GsPress/N.Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.