Zadnji dan Boćarske lige Gospić započeo je naklonom članova ekipa poginulim hrvatskim braniteljima, od kojih su mnogi bili pasionirani igrači  i ljubitelji boćanja. Njima u čas igrali su ovoga ljeta njihovi suborci i prijatelji.

Najprije je krenula  borba za treće mjesto. Igrali su domaćini CB Miro i Bombis. Obje ekipe su cijeloga ljeta bile odlične, uglavnom su pobjeđivale i pokazale izvrsnu igru. Večeras su dečki iz Bombisa bili bolji i savladali  CB Miro rezultatom 2:0 (16:13,16:14). Nema veze, časno je u ovoj konkurenciji biti i na četvrtom  mjestu.

A onda je nervoza dosegla vrhunac. U susretu za prvo mjesto ogledale su ekipe Kaniška i Marakana. Tijekom cijele lige ove su ekipe bile zapažene, a nakon 8. kola pretpostavljalo se da će se upravo ove ekipe naći u finalu. Igralo se na tri dobivena seta. Povela je Marakana i dobila prvi set sa 16:6. Onda se dogodilo čudo. Umjesto da budu destimulirani dečki iz Kaniške su se potpuno promijenili. Sprega prkosa i ponosa. Okončali su susret sa tri dobivena seta i zasluženo slavili 3: 1 (6:16, 16:10, 16:0, 16:14). Vatrno navijanje sa plakatima i skandiranjem stvarali su povremeno atmosferu kakva dolikuje velikim natjecanjima. Uostalom, i Boćarska liga Gospić imala je sve atribute velikog natjecanja.

Pehare najboljima uručio je gradonačelnik grada Gospića Petar Krmpotić, u pratnji predstavnika HVIDRA-e Ivice Alića. Osim Grada Gospića sponzori natjecanja bili su Ličko-senjska županija i Klub veterana 9. gbr. Vukovi.. Po odluci sudaca, ali i na preporuku mnogih igrača, najbolji igrač ovogodišnje Boćarske lige  je Milan Kolić,  član pobjedničke Kaniške. Svi su se složili kako je ovo pravi i potpuno zasluženi izbor. Boćanje je sport u kojemu valja imati izvrnu koncentraciju, mirnu ruku, znanje i veliko iskustvo. Zato su inače najbolji igrači ljudi koji su prevalili polovicu vijeka.

Bilo je ovo boćarsko ljeto za pamćenje. Odličan teren, kvalitetne ekipe, višak testosterona, malo (ili malo pa puno?) nervoze, prava plima i oseka emocija,  ali fer i  korektna igra glavne su značajke ovogodišnje Boćarske lige Gospić. Već sada se razgovara o narednoj sezoni, kuju se planovi za proširenje lige, za podizanje više razine natjecanja. Na koncu su se svi sudionici ove sjajne sportske priredbe zajedno fotografirali. Našao se tu i transparent „Odlično, 4“, potpora svojem suigraču i prijatelju dr. Darku Milinoviću.

GS Press/Nick Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.