Ples je umjetnost stara koliko i čovječanstvo. Osim  društvenih, ritualnih i inih vrsta plesova, ovaj vid stvaralaštva i kulturnog naslijeđa važan je dio etnosa svakoga naroda. Uvažavajući sve nabrojano, Međunarodni dan plesa okupio je u Gospiću šaroliko društvo.

U organizaciji KIC-a Gospić, Osnovne škole „dr. Jure Turić“ Gospić, Osnovne škole „dr. Ante Starčević“ Pazarište-Klanac, Plesne skupine „Zumba atomic“ Gospić i Društva „Naša djeca“ Grada Gospića te u suradnji sa Plesnim centrom TALA iz Zagreba, u okviru projekta „GO out and DANCE“ –glavni su „krivci“ što se Gospić danas doslovno tresao u ritmu plesne glazbe.

U holu OŠ „dr. Jure Turić“ zaplesali su Plesna skupina „Zumba atomic“ iz  Gospića, Folklorna skupina „Velebit“, Plesna skupina „Ritmix“, dok su iz OŠ „Dr. Jure Turić“ nastupile Plesne skupina „4C“ i „3C“, kao i  Folklorna skupina „Degenija“

Sve se okončalo čitanjem svjetske i hrvatske plesne poruke i puštanjem balona kao zajedničkom porukom povodom ovoga dana. Na ovaj se način  Gospić uključio u društvo gradova svijeta kao  još jedan hrvatski grad koji je postao dio globalnog svjetskog projekta  obilježavanja  Svjetskog dana plesa.

Gs Press / N. Mraović

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.