Zbog novonastale situacije vezane uz koronavirus Grad Rijeka donio je Odluku, kao i mnogi hrvatski gradovi, kako bi se pomoglo prebroditi ovo teško vrijeme svojim poduzetnicima. Poznato je kako je zabranjen rad svim ugostiteljskim radnjama, nekim trgovinama i ustanovama. Poduzetnicima koji obavljaju djelatnosti koje su obuhvaćene mjerom zabrane rada odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite, Grad Rijeka odobrava na vrijeme od  tri mjeseca počevši od 1. ožujka .2020. godine odgoda plaćanja:

  • -zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu Grada Rijeke,
  • -zakupnine za korištenje javnih površina za terase i montažne objekte,
  • sve komunalne naknade,
  • -spomeničke rente,
  • -zakupnine za poslovne prostore Grada Rijeke koji su dani na upravljanje TD Rijeka plus d.o.o., Riječkoj razvojnoj agenciji Porin d.o.o. i Rijeka sport d.o.o.

Zašto sve ovo navodimo???

Grad Gospić i dalje od svojih građana redovno uzima prirez jer mi (benetine) ne znamo sami trošiti svoj novac, već dio toga novca troši Gradski trust mozgova. S obzirom na ukupnu situaciju zaista bi bilo pošteno provesti mjere po uzoru na Grad Rijeku, ali i mnoge druge hrvatske gradove.

Na službenim stranicama Grada Gospića istaknuto je mudro priopćenje po kojemu će se zbog epidemije potpisivanje Ugovora o financiranju Udruga prolongirati do 9. lipnja 2020. Postavljamo javno pitanje zbog čega će onda Grad Gospić i dalje uporno uzimti naš prirez kada se ništa u gradu ne događa? U što će se onda trošiti taj naš novac? Dok neki hrvatski gradovi poput Rijeke, Zagreba, Pule itd., pomažu svojim građanima na sve moguće načine, naši su malo „zapajkili“.

Umjesto zaključka naglasimo onu prpošnu ličku izreku: „Ma što će nama riječke komunjare (SDP) govoriti kako trebamo raditi kad mi sve znamo bolje!!!“

GS press

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.