Nakon razornog potresa u Zagrebu i stotinjak slabijih potresa koji su uslijedili u sljedećim danima, noćas se zatreslo tlo i u zadarskom zaleđu. Stanovnici Zadra i okolice kažu da se čula jaka grmljavina.

Čuli smo tutnjavu, kao da grmi. Bili smo budni, trajalo je nekoliko sekundi. Dobro nas je potreslo, komentar je jedne Zadranke na društvenim mrežama nakon što se noćas u 3 sata i 37 minuta zatreslo tlo kod Zadra. Prvi izvještaj Euromediteranskog seizmološkog centra govorio je da je potres bio magnitude 3,7 prema Richteru, što je jačina slična jednom od naknadnih potresa koji su proteklih dana zatresli Zagreb.

NO seizmografi Seizmološke službe Geofizičkog zavoda PMF-a su jutros na službenoj stranici objavili kako su u noći na petak zabilježili taj potres, ali kažu da je ipak bio slabije magnitude od 2.6 prema Richteru. Intenzitet u epicentru bio je III stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.

Na društvenim mrežama stanovnici Zadra i okolice kažu kako se sve čulo i na otocima, kao jaka grmljavina.

Gs Press / 24sata.hr

Pročitajte više na: https://www.24sata.hr/news/potres-usred-noci-kod-zadra-uzas-culo-se-kao-eksplozija-683573 – 24sata.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.