Okončana je zajednička humanitarna akcija Učeničke zadruge „Most“ iz OŠ „Anž Frankopan“ iz Kosinja, Ličko-senjske županije i Općine Perušić pod nazivom „Neka Božić bude svima“. Na Dječjem odjelu Opće bolnice Gospić ravnateljica bolnice dr. Sandri Čubelić primila je od čestitara poklon-pon u iznosu od pet tisuća kuna, mnoštvo slatkiša i drugih darova koji će djeci boravak u bolnici učiniti sretnijim. Sve je započelo prije mjesec dana kada su vrijedni učenici kosinjske škole uz pomoć mentora počeli izrađivati blagdanske ukrase, s ciljem da njihovom prodajom prikupe sredstva za Dječji odjel OB Gospić i za Dom starih i nemoćnih u Gospiću. Na štandu postavljenom u Gospiću pridružio im se župan ličko-senjski Milan Kolić sa suradnicima kako bi istaknuo važnost ove humanitarne akcije. Isto se dogodilo i u Perušiću gdje su svoje štandove postavili i učenici iz Učeničke zadruge „Ričina“ OŠ „dr. Ante Starčević“ Klanac-Pazarišta.
Među čestitarima su bili saborski zastupnik i predsjednik Županijske skupštine dr. Darko Milinović, župan Milan Kolić, o.d. pročelnice Odjela društvenih djelatnosti Dubravka Rukavina, ravnatelj OŠ „Anž Frankopan“ Kosinj Ivica Bronzović i u ime općine Perušić Nada Marjanović. Predajući darove ravnatelj Bronzović nije krio zadovoljstvo ovakvim ishodom humanitarne akcije.
-Ponosan sam na naše učenike i moje kolege. Ove skromne darove omogućila je jedna mala škola, ali sa velikim srcem, pa se po tome vidi da i oni mali mogu učiniti puno. Također se moram zahvaliti Ličko-senjskoj županiji i Općini Perušić na potporama koje nam uvijek daju. Do sada smo zajednički realizirali puno dobrih projekata i uvjeren sam da će se tako i nastaviti, rekao je ravnatelj škole Ivica Bronzović. Na darovima, čestitkama i lijepim riječima u ime bolnice zahvalila se ravnateljica dr. Sandra Čubelić. Župan Milan Kolić ponovio je neke od najvažnijih činjenica vezanih uz ovu humanitarnu akciju.
-Treba istaknuti kako je rad ove škole primjer drugima, tzv. većim školama na ovim prostorima, ali i puno šire. Ne samo zbog ove humanitarne akcije, nego i zbog odgoja djece koja ne žale truda i vremena da bi svojim vještinama stvorila sve ono što su tijekom humanitarne akcije prodavala na svojim štandovima. Nisu ovdje presudne vještine dječjeg rada i kreacije, nego li razina njihove socijalne osviještenosti da bi se pomoglo drugima. To se ne može naučiti u školskim udžbenicima, a ta su djeca pokazala to svoje veliko srce na čemu im svi zahvaljujemo, kazao je župan Milan Kolić čestitajući liječnicama i medicinskom osoblje Božić i Novu Gospinu. Dječji odjel Opće bolnice Gospić drugi je u Hrvatskoj dobio laskavu titulu „Dječji odjel-prijatelj djece“ za što su tada bili najzaslužniji ravnatelj bolnice dr. Darko Milinović i voditeljica odjela dr. Marija Vrkljan Ilijevska.
Humanitarna akcija nastavljena je u Domu za stare i nemoćne gdje je čestitare primila ravnateljica Ivanka Vrkljan. Uz najbolje želje za dobro zdravlje čestitari su sa sobom donijeli mnoštvo higijenskih potrepština neophodnih za štićenike ove ustanove.

Gs Press / Nikola Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.