1. „Jesen u Lici“ otvorit će sutra svoja vrata devetnaesti puta za redom. Tim povodom je ličko-senjski župan dr. Darko Milinović održao danas konferenciju za novinare.

-Manifestacija „Jesen u Lici“ službeno se otvara sutra, 29. rujna na Trgu Stjepana Radića u Gospiću s početkom u 11 sati. Ovo je najposjećenija izložba u regiji. Ove godine imamo rekordan broj KUD-ova, izlagača, sadržaja… Ova izložba je jedna od manifestacija koje oslikavaju ne samo Liku, nego li i cijelu Hrvatsku. Očekujemo da će izložbu otvoriti predsjednik Hrvatskog sabora, pod čijim pokroviteljstvom se izložba i održava. Uz to pokrovitelji su i tri Ministarstva: poljoprivrede, gospodarstva i regionalnog razvoja. Na izložbi očekujemo oko 10 tisuća posjetitelja i ovo je najbolji način prezentiranja Ličko-senjske županije u gospodarskom smislu, istaknuo je župan Milinović

Uz župana i njegove suradnike Na konferenciji je sudjelovala i Tea Mlinarić iz Senja, odnedavno Miss Hrvatske koja će nas predstavljati na izboru za Miss svijeta u Kini. Uz čestitke župana i njegovih suradnika Tea je zahvalila na prijemu i dodala kako je uvjerena  da će dostojno predstaviti svoj Senj, najljepšu hrvatsku županiju i svoju Domovinu. Tea će sutra također sudjelovati na otvaranju manifestacije „Jesen u Lici“. Učenica je 4. razreda srednje škole, skromna i vrijedna, a sa njom su u Gospić došli tata Neno, dragovoljac sa ličkog ratišta, i sestra Tanja.

Ovogodišnja izložba „Jesen u Lici“ okupit će 270 izlagača iz svih hrvatskih županija, zatim izlagače  iz Slovenije, BiH, Vojvodine i Makedonije. Na više od 5 000 m2 vidjet će se mnoštvo proizvoda OPG-a, udruga i poduzeća. Tijekom  tri dana trajanja izložbe  organizirat će se radionice, stručna predavanja, izložbe, modna revija, a kao i svake godine doznat ćemo imena OPG-a koji proizvode najbolje voćne rakije, med, sir škripavac, uz izložbu autohtonih pasmina ovaca i goveda. Cijelo vrijeme trajanje izložbe na središnjoj pozornici izmjenjvat će se KUD-ovi i glazbeni ansambli iz cijele Hrvatske. Ovu prestižnu manifestaciju zajednički priređuju Ličko-senjska županija i Lička razvojna agencija LIRA.

Gs Press / Nick / M.S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.