Uznapredovale su pripreme za održavanje ovogodišnje tradicijske manifestacije „Jesen u Lici». Kao i prethodnih godina ova najveća prodajna izložba u ovom dijelu Hrvatske održava se prvi vikend u listopadu, odnosno  od 4. do 6. listopada 2019.  Na središnjem Trgu Stjepana Radića u Gospiću će se po 21. puta za redom okupiti brojni izlagači, OPG-i, proizvođači, KUD-ovi i svi oni koji njeguju tradiciju, izvornost i ekologiju, uz uporabu prirodnih materijala i drevnih tehnologija. Broj izlagača svake godine raste, a lani smo vidjeli više od 220 štandova iz cijele Hrvatske i država okruženja.

U autentičnoj atmosferi brojni posjetitelji će imati prigodu čuti izvornu narodnu pjesmu i plesove kroz nastupe mnogih kulturno-umjetničkih društava iz Ličko-senjske županije te gostujućih zavičajnih društava i skupina iz drugih krajeva Hrvatske i iz inozemstva. Bit će to posebna prigoda za posjetitelje da na licu mjesta, uz izložbene štandove vide kako se izrađuju razni proizvodi od gline, bukare i tamburice, pletu košare, prede vuna, hekla i veze, pripremaju brojne delicije i stvaraju mnogi autohtoni proizvodi ličkog kraja. U sklopu izložbe održava se predstavljanje autohtonih pasmina stoke, predavanja, radionice, modna revija…

Na izložbi „Jesen u Lici“ opet ćemo vidjeti i kušati proizvode malih poljoprivrednih gospodarstava (proizvodi od mlijeka, pekmeze, med, sokove, vina, kolače, rakije, gljive i dr.), malih poduzetnika i svih onih koji stvaraju različite prehrambene, uporabne i ukrasne proizvode te na taj način čuvaju tradiciju svoga kraja. Važno je napomenuti da izlagači izlažu isključivo vlastite proizvode tako da posjetitelji mogu iz prve ruke dobiti informacije o načinu pripreme, kako se čuvaju i gdje se mogu kupiti. Na izložbi „Jesen u Lici“ sudjeluju i  izlagači  iz svih krajeva Hrvatske koji izlažu autohtone poljoprivredne, prehrambene, ili ukrasne proizvode karakteristične za podneblje iz kojeg dolaze. Izložba je s godinama prerasla u vrlo značajnu manifestaciju prepoznatu izvan granica Županije. Još od 2004. godine «Jesen u Lici» ima i međunarodni karakter, s obzirom na redovno prisustvo izlagača iz BiH, Mađarske, Srbije i Slovenije.

Organizator ove velebne i etablirane manifestacije je Ličko-senjska županija, posredovanjem svoje Ličke razvojne agencije (LIRA) na čijem webu je istaknuta prijavnica za nastup na „Jeseni“. Ovu manifestaciju svake godine pohodi više od 10 tisuća posjetitelja.

GS press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.