Posljednja ovogodišnja, 13. po redu sjednica Općinskog vijeća Općine Brinje, održana je u četvrtak 12. prosinca 2019. godine.

Pod predsjedanjem Ivana Perkovića raspravljalo se o 30 točaka dnevnog reda, a sjednici je prisustvovalo 9 vijećnika.

Na sjednici su najprije usvojene Izmjene i dopune Proračuna za 2019. godinu, a potom je jednoglasno donesen najvažniji akt dnevnog reda posljednje sjednice u 2019. godini, a to je Proračun Općine Brinje za 2020. godinu koji je planiran u iznosu od 21,5 milijuna kuna.

Nakon donošenja Proračuna za iduću godinu, Općinsko vijeće je donijelo Plan razvojnih programa, Plan nabave, Program gradnje i Program održavanja objekata komunalne infrastrukture, Program utroška sredstava šumskog doprinosa te Program utroška naknade za zadržavane nezakonito izgrađenih zgrada.

Općinsko vijeće donijelo je i Program javnih potreba za 2020. godinu u područjima predškolskog odgoja i obrazovanja, školstva, kulture, socijalne skrbi, civilne zaštite i udruga građana u iznosu od 1.980.000 kn te Program javnih potreba u sportu u iznosu od 260.000 kn.

U nastavku sjednice donijeti su akti iz područja civilne zaštite, i to Analiza stanja sustava civilne zaštite u 2019. godini, Plan razvoja sustava civilne zaštite za 2020. godinu, Smjernice za organizaciju i razvoj sustava civilne zaštite za razdoblje od 2020.-2023. godine te Plan djelovanja Općine Brinje u području prirodnih nepogoda za 2020. godinu.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.