Prvi put na području grada Gospića održano je “Airsoft” natjecanje u kojem je sudjelovalo preko 100 igrača.  Grad Gospić je sudjelovao u organizaciji susreta kao i “Rizvan city” koji je omogućio teren i ujedno bio domaćin ovog susreta. Cilj grada Gospića je da ovo postane uobičajena praksa te da ovakvi susreti obogate   turističku ponudu grada.

Ivan BiljanJednodnevni „rat“ u Rizvanuši organizirali su članovi AST kluba Gospić. Airsoft Team Gospić prava je mala vojna postrojba. Redovno treniraju i po svjedočenju znalaca vrsni su u ovim vještinama. Predvodio ih predsjednik Zrinko Dejanović, a razlog okupljanja je njegova tek rođena nećakinja Nicol, prinova u obitelji Tomislava Dejanovića. Ovaj susret ljubitelja airsofta ima međunarodni karakter jer su se domaćim snagama pridružili ljubitelji ovog modernog sporta iz BiH i Slovenije.

Oprema za ovaj sport lako je dostupna, a srednja klasa naoružanja i zaštitne opreme iziskuje trošak od cca. 300 eura. Dakako, neke replike pušaka, zaštitni detalji i ostalo mogu stajati i više od tisuću eura. I na koncu ono najvažnije: vrata AST Gospić širom su otvorena za prijem novih članova, uz poštivanja kodeksa ponašanja neophodnih u ovakvim sportovima.

Rizvan city

Glavni ured Hrvatske turističke zajednice obavijestio je javnost o finalistima Godišnje hrvatske turističke nagrade u kategoriji rekreacija i zabava. Tako će se  među troje finalista u ovoj kategoriji naći i pustolovno-izletnički centar „Rizvan City“ iz Rizvanuše pored Gospića.

Gs Press / Nikola Mraović

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.