Povodom obilježavanja 22. travnja, Dana planeta Zemlje i Dana Grada Senja organiziramo u suradnji s Gradskom knjižnicom Senj i OŠ S. S. Kranjčevića Senj sljedeća događanja:

Utorak, 24. travnja 2018., Kuća Velebita – Krasno

  • Dan otvorenih vrata Kuće Velebita, besplatne ulaznice za sve individualne posjetitelje
  • Predstavljanje slikovnice “Jedne noći na Velebitu” autorica Sanje Beraković i Zrinke Ostović te predstavljanje NATURA4KIDS brošura, igrokaz i kviz uz radionicu o velikim zvijerima za djecu osnovnoškolskog uzrasta – 11:00 sati
  • U suradnji s Domom kulture M.C. Nehajeva organizirana je predstava za djecu „Ježeva kućica“ dječjeg kazališta SMJEŠKO te pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u 12:00 sati, u zgradi Uprave Parka u Krasnu.

Srijeda, 25. travnja 2018., Gradska knjižnica – Senj

  • Predstavljanje slikovnice “Jedne noći na Velebitu” autorica Sanje Beraković i Zrinke Ostović te predstavljanje  NATURA4KIDS brošura, igrokaz i kviz uz radionicu o velikim zvijerima za djecu osnovnoškolskog uzrasta – 10:00 sati

Slikovnica Jedne noći na Velebitu zapravo je priča o velikim zvijerima – medi, vuku i risu koji kroz međusobni dijalog pokušavaju djeci prenijeti poruku da životinje love kako bi utolile svoju glad, a ne iz obijesti ili mržnje. Koriste prirodu i njezina blaga samo onoliko koliko im treba ne ostavljajući ništa suvišno i na taj način ne zagađuju prirodu te pomažu u održavanju ravnoteže u prirodi.

Oblikovanje i tisak slikovnice kao i ostalih prezentiranih publikacija o NATURA 2000 vrstama i staništima omogućena je sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u sklopu projekta „Uspostava osnovne infrastrukture u NP Sjeverni Velebit“ – Pastirski stanovi.

Gs Press / Javna ustanova NP Sjeverni Velebit

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.