Općinsko vijeće Općine Perušić je  26. kolovoza 2020. godine usvojilo Odluku o uvjetima  i načinu držanja domaćih životinja te postupanja sa izgubljenim i napuštenim domaćim životinjama na području Općine Perušić. Ova je Odluka službeno stupila na snagu  15. rujna ove  godine.

Kako nas je izvjestio pročelnik Ivica Bašić u Odluci su detaljno elaborirani uvjeti držanja domaćih životinja kao i položajne zone u Općini Perušić.

-Obzirom na naprijed navedeno, obavještava se javnost sa područja Općine Perušić da će se u nadzor  krenuti putem komunalno poljoprivrednog  redarstva u suradnji sa veterinarskom i stočarskom inspekcijom, svatko u okviru svoje nadležnosti. Posebno ističemo da su posjednici u roku od tri mjeseca od dana stupanja na snagu ove Odluke dužni izmjestiti domaće životinje na području na kojem je ovom Odlukom zabranjeno njihovo držanje, a za posjednike koji trenutno nemaju kuda izmjestiti životinje, rok se produžuje do 1. travnja 2021. godine.

Također, obavještava se javnost da će komunalno poljoprivredno redarstvo u suradnji sa građevinskom inspekcijom krenuti u nadzor nezakonito izgrađenih objekata. Uklanjat će se svi objekti za koje nije predan zahtjev za legalizaciju do 30. lipnja 2018. godine,  kao i objekti koji nisu vidljivi na aerofotogrametrijskoj snimci iza  30. lipnja 2018. godine, te svi ostali objekti za koje se ustanovi da su bespravno sagrađeni.

Sve naprijed navedeno je u skladu sa Odlukom o komunalnom redu Općine Perušić, kao i sa Zakonom o građevinskoj inspekciji, stoji u priopćenju javnosti kojega potpisuje pročelnik Ivica Bašić.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.