Danas je u Ordinarijatu Gospićko-senjske biskupije predstavljen javnosti budući biskup mons. Zdenko Križić. U društvu dr. Mile Bogovića, apostolskog administratora i biskupa u miru, kao i nekolicine svećenika novinarima je preneseno mnoštvo detalja ređenja novog biskupa koje će se održati 25. svibnja u gospićkoj katedrali.
Govoreći o svojem biskupskom putu, dr. Mile Bogović je naglasio neke malo poznate detalje svojeg pastirskog posla.
-Nadao sam da ćemo u našoj Biskupiji imati puno više krštenja, nego li pogreba. Nadao sam da će, u korov zarasla polja na potezu od Korduna do Like, oživjeti, da će ovdje biti mnoštvo mladih obitelji. Nažalost, to se nije dogodilo. Umjesto toga svjedoci smo odlaska tisuća mladih ljudi koji su novi život potražili daleko od svojeg zavičaja. Ovo danas nije primopredaja dužnosti, nego samo prigoda da javnosti predočimo dio događaja koji će obilježiti ređenje novoga biskupa. Biskupski štap krbavskih biskup iz 15. stoljeća preuzet će mons. Zdenko Križić. Tako će preuzeti dužnost novoga biskupa, nakon mojih 15 godina biskupskoga staža, rekao je biskup u miru dr. Mile Bogović. Njegov nasljednik mons. Kružić nije puno govorio tijekom konferencije.
-Ne mogu puno govoriti o prošlosti ove Biskupije jer sam na samome početku. Ne mogu govoriti niti o budućnosti jer još nisam niti upoznao cijelu Biskupiju i sagledao stanje, probleme ili mogućnosti. Najviše me zaokuplja to radosno isčekivanje moga ređenja. To je sveti čin i želim ga tako i doživjeti, upravo kao i oni koji će me pri tome pratiti. Sveti otac mi je u svojem pismu podcrtao ono na što moram obratiti pažnju. Pri tome se ističe kako moram na vjernike utjecati svojim primjerima dobrih djela. Dakle, prije mi je činiti, nego li poučavati. Moja želja je da ispunim povjerenje koje mi je Sveti otac ukazao ovim činom i da ispunim barem dio očekivanja koja u mene polaže Crkva, istaknuo je mons. Zdenko Križić. Tijekom konferencije bilo je govora i o tehničkim detaljima vezanim uz ovaj važan događaj, na kojemu će osim svećenstva, sudjelovati i nekoliko tisuća hodočasnika iz cijele Gospićko-senjske biskupije i Hrvatske.

GsPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.