Klaster Lika Destination, u suradnji s Lokalnom akcijskom grupom Lika (LAG LIKA), raspisuje drugi Javni poziv za iskazivanje interesa za korištenje Znaka „Lika Quality“ za prijavu proizvoda koji će, ukoliko zadovolje sve uvjete, biti označeni Znakom Lika Quality.

Regionalni sustav kvalitete Lika Quality dio je petogodišnjeg projekta integralnog gospodarskog razvitka Like i podvelebitskog primorja i održivog razvoja pod nazivom INTEGRA LIKA 2020, kojeg provodi LAG LIKA. Projekt obuhvaća poljoprivredu, stvaranje identiteta, turizam, samoodrživost gospodarstava i ekologiju. Znak Lika Quality zaštićen je u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo kao jamstveni žig, nositelj Znaka Lika Quality je LAG LIKA, a projekt Lika Quality provodi Klaster Lika Destination. Djelovanje klastera usmjereno je na promociju destinacije Like i podvelebitskog primorja kao globalno poželjne turističke destinacije temeljem prirodnih, kulturnih, povijesnih, gastronomskih i zdravstvenih značajki i stvaranju identiteta na domaćem i  inozemnom tržištu. Destinacija nije ograničena teritorijalno – administrativnim granicama te osim kontinentalnog dijela Ličko-senjske županije obuhvaća i dijelove Karlovačke i Zadarske županije i na taj način tvori zaokruženu prirodnu cjelinu.

Prvih 39 proizvoda, koji su prošli kroz strogu selekciju sustava, od lipnja prošle godine nose oznaku Lika Quality. Visokokvalitetni proizvodi proizvedeni na području Lika destinacije tako su svrstani u tzv. premium kategoriju. S razvijenim marketinškim pristupom, brend Lika Quality početak je priče o brendiranju gastro-destinacije. Obzirom na zajedničku promociju područja, koristi će imati i lokalni ugostitelji koji uđu u sustav kvalitete. Oznaka će se u drugoj fazi dodjeljivati ugostiteljskim objektima koji u svojoj ponudi imaju jela pripravljena od namirnica s oznakom Lika Quality. Na taj način omogućit će se veća zastupljenost lokalnih namirnica u ugostiteljskoj ponudi.

Javni poziv za iskazivanje interesa za korištenje Znaka Lika Quality za proizvode otvoren je do 05. ožujka 2018.

Na stranici http://lag-lika.hr/ možete preuzeti:

  • Javni poziv
  • Upute za prijavitelje
  • Obrazac Zahtjeva za dodjelu prava uporabe Znaka Lika Quality
  • Primjer izjave o lokalnom podrijetlu proizvoda
  • Katalog trenutnih Korisnika Znaka

Gs Press / KLASTER LIKA DESTINATION

Lika Quality & Korisnici Znaka_katalog_compressed

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.