Liječnici Ličko-senjske županije, točnije njih 40-tak okupili su se jučer u predavaonici Opće bolnice Gospić na javnoj tribini Hrvatske liječničke komore.
Tribinu je organizirala predsjednica podružnice Ličko-senjske županije HLK Mirjana Vrkljan Radošević, dr. med., te je ugostila mr. sc. Trpimira Golužu, predsjednika HLK, dr. sci. Jadranku Pavičić Šarić, predsjednicu Povjerenstva za stručna pitanja i stručni nadzor i prof dr. Davora Vagića predsjednika Povjerenstva za bolničku djelatnost.
Predsjednik Hrvatske liječničke komore upoznao je kolege sa dosadašnjim radom Komore i daljnjim planovima.
U lipnju 2015. nakon što su na izborima većinu u HLK dobili liječnici udruženi u HUBOL(Hrvatska udruga bolničkih liječnika)započelo je novo doba u kome se Komora okreće više liječnicima i radi u službi borbe za njihov bolji status u društvu, zaključeno je na tribini.
Hrvatska liječnička komora će ove godine donirati određeni iznos sredstava za obnovu Vukovarskog vodotornja kao simbola obrane Vukovara i borbe za slobodnu Hrvatsku, a 18. studenog 2016. iz svih Županija za liječnike će se organizirati put u Vukovar u kolonu sjećanja. Osim toga, odlikovat će se svi liječnici koji su proveli ratne dane u vukovarskoj bolnici.
Nakon što je dr. Goluža završio svoje izlaganje liječnici su iznijeli svoje probleme i primjedbe, a zapaženo je da najveći problem u županiji trenutno predstavlja manjak zdravstvenog kadra. Na tribini su učestvovali liječnici iz svih zdravstvenih ustanova županije.

N.Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.