Jutros, 06.veljače 2020. u 05 sati i 10 minuta, seizmografi Seizmološke službe zabilježili su jak potres s epicentrom 23 km sjeverozapadno od Knina.  Magnituda potresa iznosila je  4.2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V-VI  (pet do šest) stupnjeva Mercalli-Cancani-Siebergove (MCS) ljestvice. Potres se osjetio na širem području Knina, Gračaca te cijelom obalnom dijelu od Zadra do Šibenika. Za sada nemamo podataka o materijalnim štetama.

Dobro je zagrmio i zaljuljao, napisao je jedan građanin iz Knina za CSEM, a njegov sugrađanin potvrdio: Dobro je protutnjao i zatresao. 

– Bio je poprilično snažan, ali srećom, potrajao je samo nekoliko sekundi, napisala je građanka iz Knina, a jedan je građanin BiH napisao da se potres osjetio i u Drvaru. 

Potres su osjetili i u Benkovcu, Murteru, u Sukošanu, Kašteli, Trogiru… Nekoliko je ljudi iz Zadra napisalo da ih je potres probudio. 

– Začuo sam zvuk poput grmljavine tijekom potresa. To me probudilo, a kad sam išao natrag leći, osjetio sam podrhtavanje, napisao je građanin iz Vodica… 

Gs Press / seizmoloska_sluzba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.