TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA GOSPIĆA OBJAVLJUJE NATJEČAJ ZA „NAJLJEPŠE FOTOGRAFIJE GRADA GOSPIĆA“

Opće odredbe

Natječajem se uređuju uvjeti i pravila za izbor najbolje fotografije motiva Grada Gospića sa okolicom.

Natječaj je otvoren za sve fotografe, amatere i profesionalce, punoljetne građane Republike Hrvatske, te foto klubove s područja Republike Hrvatske. Sudionici foto natječaja su ravnopravni.

Slanjem fotografija svi sudionici ovoga natječaja potvrđuju prihvaćanje svih navedenih uvjeta i pravila.

Tema natječaja:Traži se najbolja  fotografija Grada Gospića. ( Kulturni događaj, pejzaž,akcijska fotografija, turistička fotografija,prirodne ljepote.)

Veličina fotografije

Preporučljivo je fotografije snimiti u rezoluciji od minimalno 3000 pixela (po dužoj strani fotografije), minimalno 300 dpi, u JPEG (.jpg) formatu. Pojedinačna fotografija može biti maksimalne veličine 25 MB. Ukoliko fotografija nije zadovoljavajuće kvalitete, neće ući u izbor.

U prijavnici je potrebno ispuniti sljedeće podatke:

  • -Ime i prezime autora/ice
  • -Foto klub (ako da, koji)
  • -Adresa
  • -Kontakt telefon
  • -Kontakt e-mail (osobito ukoliko se razlikuje od onoga s kojega su radovi poslani)
  • -Popuniti tablicu s nazivima fotografija (redni broj, naziv fotografije, šifra)
  • -Elektronski poslana prijavnica smatra se potpisanom. Prijava na natječaj je bez naknade.

 Obrada fotografija

Obrada fotografije u programima za uređivanje fotografije dopuštena je do mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenog sadržaja. Fotografije se ne smiju obilježavati potpisima, oznakama, vodenim žigovima, identifikacijskim obilježjima autora i sl.

Slanje radova

Radovi se šalju elektronskim putem na adresu:

t.z.gospica@gs.t-com.hr ili ispisane na veličini 20 x 30 cm ili na CD-u  na adresu Turističke zajednice Grada Gospića,Bana Ivana Karlovića 1, 53000 Gospić,

zaključno do 10.9.2017. (Pobjednici će biti objavljeni u sklopu manifestacije Volim Hrvatsku-Volim svoj Grad, Jesen u Lici 2017.)

Ispunjavanjem prijavnice i slanjem fotografija sudionik prihvaća sve uvjete ovog natječaja.

Ocjenjivanje

Fotografije za izložbu, kao i one za nagrade, odabrat će Povjerenstvo izabrano od strane organizatora. Sve odluke povjerenstva su konačne i neopozive. Povjerenstvo će radove ocjenjivati po ideji, tehničkoj kvaliteti, realizaciji, zanimljivosti i kvaliteti prikaza zadane teme. Ukoliko

povjerenstvo ocijeni da niti jedan od pristiglih radova ne udovoljava uvjetima i pravilima natječaja ili ne ispunjava kriterije ocjenjivanja, organizator zadržava pravo da ne izabere niti jedan rad.

Povjerenstvo će fotografije ocjenjivati bez saznanja o autoru/ici. Ime autora/ice će biti poznato djelatniku/cima organizatora zaduženima za zaprimanje fotografija. O ishodu ocjenjivanja sudionici će biti obaviješteni elektronskim putem.

Nagrade

Nakon provedenog natječaja, povjerenstvo će izabrati tri najbolje fotografije i nagraditi ih novčanim nagradama.

  • 1.mjesto 1.000,00 kn
  • 2.mjesto 800,00 kn
  • 3.mjesto 500,00 kn

Korištenje fotografija

Organizator pridržava pravo korištenja nagrađenih fotografija za potrebe promocije Grada Gospića, a autori se odriču prava na autorsku naknadu. Osim nagrađenih fotografija, organizator može koristiti i druge pristigle fotografije na ovaj natječaj.

Završne odredbe

Svaki autor/ica snosi osobnu odgovornost za sadržaj (motiv i osobe) poslanih fotografija. Organizator zadržava pravo za eventualnim izmjenama uvjeta natječaja, o čemu je dužan pravodobno obavijestiti javnost na istim medijima kojima je objavljen i sam natječaj.

Sudjelujte i Vi u stvaranju najljepših fotografija našega  grada.

 Gs Press / TZ Gospić

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.