ZAGREB – U organizaciji HDZ-a je jučer u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski održan komemorativni skup pod sloganom “Čovjek od riječi”, kojim se obilježila 25. godišnjica smrti ratnog ministra obrane Gojka Šuška.

Na komemorativnom skupu u KD Vatroslava Lisinskog uz obitelj Gojka Šuška, sudjelovali su premijer Andrej Plenković, ministri u Vladi RH, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, mnogobrojni predstavnici HV-a i sudionici Domovinskog rata, među kojima generali Ante Gotovina i Mladen Markač, te istaknuti članovi HDZ-a iz Hrvatske i BiH.
Kako je istaknuto, Šušak je bio najbliži suradnik prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice dr. Franje Tuđmana, koji je zaslužan je za stvaranje Hrvatske vojske, koja je veličanstvenim vojnim operacijama Bljesak i Oluja oslobodila okupirana hrvatska područja.

Ministrom obrane imenovan je 18. rujna 1991. i jedan je od ključnih aktera Domovinskog rata. Umro je 3. svibnja 1998. u dobi od 53 godine, a posthumno je promaknut u čin stožernog generala HV-a.

Prigodnim riječima sjećanja na ratnog ministra obrane nazočnima su se obratili predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a „dr. Franjo Tuđman“ Mario Kapulica, predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ general Miljenko Filipović, zamjenik predsjednika HDZ-a i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, dopredsjednik HDZ-a BiH Zdenko Ćosić, a u ime obitelji na komemoraciji i sjećanju na njezina oca zahvalila je Šuškova kći Katarina Filipović Šušak.

Na kraju komemoracije nazočnima se obratio predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković koji je naglasio: Cijenimo one koji su postavili temelje Hrvatske. To su temelji naše politike, to je ostavština i predsjednika Tuđmana i ratnog ministra Gojka Šuška, rekao je predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković.

U prepunoj dvorani Vatroslav Lisinski nazočio je i iznimno veliki broj sudionika iz Ličko-senjske županije, njih preko 250.

Gs Press