Tijekom proteklog vikenda (16.-19. veljače 2018. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, pet prometnih nesreća i jedan carinski prekršaj.

Kriminalitet

U četvrtak, 15. veljače u Staroj Novalji, nepoznati počinitelj provalio je u apartman u vlasništvu 52-godišnjeg njemačkog državljanina, iz kojeg je otuđio video kameru i ruter.

U petak, 16. veljače, nepoznati počinitelj je na području Nacionalnog parka Plitvička jezera iz torbe 36-godišnje kineske državljanke otuđio novčanik sa novcem i osobnim dokumentima.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima.

Promet

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (2), Senja (2) i Korenice (1).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđena su ukupno 104 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 6 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Novalji, kod 54-godišnjeg hrvatskog državljanina (1.95 g/kg).

Najveća utvrđena brzina kretanja od 246 km/h izmjerena je u subotu na autocesti A-1, u smjeru Splita, između Gospića i Jadove, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 56-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom riječke registracijske oznake. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na teritoriju RH u trajanju od jednog mjeseca.

Carinski prekršaj

Jučer su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske u suradnji s djelatnicima Carine, na Stalnom graničnom prijelazu za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Ličko Petrovo Selo, na ulazu u RH, izvršili kontrolu osobnog automobila slovenske registracijske oznake, te su kod 61-godišnjeg slovenskog državljanina pronašli 3 kilograma sitno rezanog duhana, koje nije prijavio prije početka pregleda.

Pronađen duhan je od njega privremeno oduzet, a djelatnici Carine su mu naplatili novčanu kaznu.

 Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.