I sutra ćemo se „pržiti” na 37 stupnjeva

0

Kako su upozorili iz Državnog hidrometereološkog zavoda, vrijeme je pod utjecajem polja povišenog, a od sredine tjedna srednjeg i malo sniženog tlaka zraka, a frontalni poremećaji će nas do daljnjeg zaobilaziti. Sa zadržavanjem tople zračne mase toplina će se prema kraju tjedna akumulirati.

Najniža temperatura zraka kretat će se od 18 do 23, u Lici ponegdje malo niža, a na Jadranu od 23 do 28 °C. Najviša dnevna temperatura uglavnom će se kretati između 34 i 39 °C, lokalno u unutrašnjosti Dalmacije i malo viša od 40 °C.

U području Dubrovnika predviđaju se temperature između 34 i 37 stupnjeva, dok će u Gospiću biti tek nešto hladnije (32-36), piše Index.hr

Iako prognoziraju da će Gospić sutra biti nešto hladniji od ostatka RH, Meteoalarm je izdao crveno upozorenje za našu regiju: Toplinski val! Maksimalna temperatura od 33-37 °C

Danas smo u automobilu izmjerili čak 43 stupnja. Na Ljubovu je bilo nešto hladnije – točnije 39 stupnjeva.  Iako malo hladnije nego u ostatku Like, krave na Ljubovu su se borile za svoje mjesto ispod drveta kako bi se sakrile od sunca.

Gs Press / Nick

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.