Svaka majka žrtvuje se za svoje dijete, ali tko su žene koje se žrtvuju za svaku majku? Najprimalje su za portal 24 sata podijelile čari posla i svoja iskustva.

Jedna od najprimalji sa liste portala 24 sata je i babica Jadranka Tonković iz OB Gospić.

Jadranka Tonković u 35 godina staža porodila je oko 2000 beba u gospićkoj bolnici. Posebno je ponosna što je i njezino rodilište dobilo naziv “Rodilište – Prijatelj djece”, kao i većina rodilišta u Hrvatskoj.

– To znači da su bebe smještene s majkama u sobama. Organiziramo i tečajeve za očeve koji žele nazočiti porođaju – strpljivo nam objašnjava Jadranka također ističući kako s očevima nekad imaju više posla nego s majkama. No uz sve sretne trenutke i uživanju u početku novog života, primalje nisu pošteđene i mučnih trenutaka. Stvari se znaju zakomplicirati, čak i tragično završiti. No one moraju ostati profesionalne, čvrste i utješiti roditelje.

Primalja ima dvije uloge pri porođaju. Prva je pratiti zdravstveno stanje majke i djeteta, što se, uostalom, uči i u školi. Drugo je trudnici pružati ljubav i potporu te joj pomagati smoći snage i uliti hrabrost i vjeru da ona to može. Svaka čast našoj Jadranki!

GsPress/24sata

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.