Ni temperatura tik iznad ništice prvoga dana zime nije ohladila božićni duh darivanja među Perušićanima koji su okupirali park u centru mjesta i razgrabili božićne ukrase čijom se kupnjom doniralo u dobrotvorne svrhe. Naime, dio sakupljenih sredstava ići će za izgradnju igrališta Osnovne škole ANŽ Frankopan u Kosinju.

Upravo učenici i učitelji te škole, ali i vrijedne ruke učiteljica Osnove škole Perušić i njihovih đaka izradili su mnoge božićne ukrase napravljene od prirodnoga materijala. Ukrase su izrađivali i na radionicama u perušićkoj Narodnoj knjižnici. Bilo je tu kuglica i drugih raznih ukrasa za bor, adventskih vijenaca, podložaka za čaše, snježnih kugli, jaslica, anđela, sobova s crvenim nosićima…

Besplatno se dijelio vrući šipkov čaj i kobasice kojima su se najviše razveselili oni najmlađi, dok su odrasli bili zadovoljni okusom kuhanoga vina.

Hvalevrijednu humanitarnu akciju došli su podržati i dožupani Vice Nekić i Renata Hodak.

Svatko je kupio neku sitnicu i tako donirao novac na 3. humanitarnom božićnom sajmu u organizaciji Turističke zajednice Općine Perušić, Javne ustanove Pećinski park Grabovača, Općine Perušić i Narodne knjižnice Općine Perušić.

GsPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.