Na poziv Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Solin koja je pokrenula humanitarnu akciju “Vukovar živi 365 dana”, Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja  Domovinskog rata – Podružnica Ličko-senjske županije odlučila se priključiti i podržati ovu akciju te će ujedno postati i koordinator akcije za područje Ličko-senjske županije u suradnji s Gradom Gospićem.

Humanitarna akcija traje od 10.01. do 10.04.2017.godine, a najpotrebnije su sljedeće stvari i namirnice:

  • Hrana (namirnice koje nisu lako pokvarljive)
  • higijenske potrepštine
  • dječja hrana i stvari (pelene, vlažne maramice i sl.)
  • bezglutenska hrana

Donacije će se prikupljati u Kulturno informativnom centru (KiC) u Gospiću, Budačka 12 gdje će do kraja tjedna biti organiziran prihvat donacija.

Ukoliko netko želi donirati novčana sredstva, isto može učiniti uplatom na sljedeći račun: HR1024020061500047230 – Erste banka u opis „Vukovar živi 365 dana“.

Prikupljenim stvarima i namirnicama pomoći će se preko 500 obitelji s područja Grada Vukovara koje su u teškoj materijalnoj, financijskoj i zdravstvenoj situaciji.

Po završetku akcije, sve prikupljeno biti će uručeno Udruzi djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata koja će to proslijediti do krajnjih korisnika.

Ovu humanitarnu akciju možete pratiti stranicu “Vukovar živi 365 dana” (https://www.facebook.com/vukovar.zivi365dana/?fref=ts) gdje će biti objavljeni svi kontakti koordinatora po županijama i gradovima RH, kako bi ste mogli donirati potrebne namirnice (najviše potrebno hrana i higijenske potrepštine).

 

Koordinator za Ličko-senjsku županiju – predsjednik UDPNHBDR- LSŽ, Josip Dragičević – 095 733 5995

Kulturno informativni centar – 053/658-975

Humanitarnu akciju „Vukovar živi 365 dana“ do sada su službeno podržali predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Za kraj prenosim jednu prekrasnu poruku organizatora:

„Hrvati su do sada uvijek pokazivali koliko veliko srce imaju – pokažimo to još jednom! Hvala svima koju će podržati ovu akciju, jer svaka kap dobrote je bitna i hvale vrijedna!“

Gs Press / UDPNHBDR LSZ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.