Pripadnici Oružanih snaga RH angažirani su danas na području Ličko-senjske županije u pružanju pomoći lokalnom stanovništvu u otklanjanju posljedica snježnog nevremena.

U poslijepodnevnim satima, sukladno zahtjevu Ličko-senjske županije upućenom prema Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje, pripadnici Oružanih snaga RH angažirani su na području Gospića te na području Kosinja, Perušića i Donjeg Lapca.

U Gospiću kod Doma za starije i nemoćne osobe angažirano 20 pripadnika OS RH, u mjestu Čanak kod Korenice također je angažirano 20 pripadnika OS RH i 1 kombinirka, te u Donjem Lapcu 40 pripadnika OS RH, 1 kombinirka i 3 inženjerijska stroja.

Osim čišćenja snijega pripadnici Hrvatske vojske pomažu i lokalnom stanovništvu u nedostupnim predjelima u dostavi hrane i lijekova.

U ovom trenutku 1000 pripadnika Oružanih snaga RH zajedno s odgovarajućim inženjerijskim strojevima spremno je za izlazak na teren i pružanje pomoći lokalnom stanovništvu u otklanjanju posljedica snježnog nevremena. U skladu s razvojem situacije, broj pripadnika Hrvatske vojske na terenu može se i povećati.

Podsjetimo, zbog izrazito nepovoljnih vremenskih uvjeta izazvanih obilnim snježnim oborinama potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević danas je donio odluku da se Hrvatska vojska u skladu sa svojim mogućnostima uključi u otklanjanje posljedica snježnog nevremena tamo gdje je to prema procjenama nadležnih civilnih institucija najpotrebnije.

Gs Press / L.O.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.