Poznati  plivač-maratonac i humanist dr. Bojan Glažar, specijalist hitne medicinske pomoći u Gospiću, i ove je godine na sebi svojstven način odao počast poginulim hrvatskim braniteljima. Po osmi puta za redom dr. Glažar plivao je maraton rijekom Likom na dionici od 15 km. Iz vode je izašao u blizini mosta u Kaluđerovcu i kao i svih ovih godina nije pokazivao znake umora.

-Plivam u čast svih hrvatskih branitelja, posebno  u spomen poginulih branitelja, invalida i članova njihovih obitelji. Ovo mi je izuzetna čast i to je moj način zahvale hrvatskim braniteljima i  našoj Domovini. Ove godine dionica je nešto dulja, ali uz niski vodostaj Like. Moram se zahvaliti Gradu  Gospiću i dečkima iz Ribolovne udruge „Lika“ iz Gospića. Čovjek sam s mora, ali sam već dugo  ovdje pa se ponosim i nomenklaturom Ličanina, rekao nam je dr. Bojan Glažar koji najavljuje maraton i za iduću godinu.

U ime Grada Gospića maratonca dr. Glažara  dočekao je zamjenik gradonačelnika Ivan Biljan. Zahvalio se ustrajnom maratoncu koji je tijekom Domovinskog rata spašavao ljudske živote na bojišnicama Dalmacije i Like, dok danas na sebi svojstven način njeguje vrijednosti Domovinskog rata plivajući za sve hrvatske branitelje i za Hrvatsku!

Gs Press /Nick Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.