Nakon pet dana okončano je  hodočašće Gospićko-senjske biskupije  Rimu i Italiji. U razgovoru kancelar vlč. Mišel Grgurić ističe kako je  to bilo izuzetno iskustvo, događaj koji se s ničim ne može mjeriti.

Osim audijencije kod Svetog oca pape Franje pohodili smo i  Padovu, svetište našeg sv. Bogdana Leopolda Mandića. Završnu misu na koncu hodočašća predslavili smo zajedno u  suslavlju sa još 11 svećenika i jednim đakona, dok je liturgijskom glazbom misu animirao preč. Josip Šimatović. Ovo hodočašće svakog vjernika ispunjava srećom i mirom, pri čemu su s nama sudjelovali vjernici iz cijele Gospićko-senjske biskupije, rekao nam je kancelar vlč. Mišel Grgurić.

Kao predvodnik slavlja u Padovi vlč. Grgurić je na početku  zaželio za sve hodočasnike, njihove obitelji, biskupiju i Domovinu zagovor velikog hrvatskog sina i sveca Bogdana Leopolda Mandića. Tijekom  homilije vlč. Grgurić je govorio o značaju i potrebi nošenja svog križa, metafore koja život čini kao veliko iskušenje.

Kao što je Isus pozvao učenike da ga slijede, tako i nas poziva da se uz nošenje svog križa darujemo drugima. Isusov put traži od nas žrtve i odricanja i tek ga tada možemo nasljedovati. Jer Isusova je logika suprotna ljudskim razmišljanjima u kojima odbacujemo svoje križeve pa imamo česte rastave supružnika, roditelje šaljemo u domove da bi sebi osigurali svoja materijalna dobra i komfor. Sv. Leopold Mandić je rekao da kada shvatiš veličinu Božje ljubavi postaneš svjestan svojih pogrešaka. Strpljivo nosimo svoj križ, rekao je propovjednik vlč. Mišel Grgurić u Padovi, uz želju da moli za svećenička zvanja i obitelji.

Gs Press / c.p.L. O.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.