Dana 2. listopada 2016., preko ŽC 112, HGSS Stanica Gospić zaprimila je poziv za pomoć od lovaca s područja Svetog Roka, kojima su prilikom lova na divlje svinje u jamu upala tri lovačka psa.

Po dojavi, u Stanici se odmah okupilo pet članova koji su pripremili potrebnu opremu i po izrazito lošim vremenskim uvjetima krenuli put Svetog Roka gdje su ih dočekali lovci koji su ih potom odveli do jame. Put do jame za članove bio je poznat teren, a po dolasku na jamu uvidjeli su kako je riječ o istoj jami iz koje se i prije dvije godine spašavao lovački pas. Prilikom ulaska u jamu, potreban je bio viši stupanj opreznosti budući je postojala opasnost da je divlja svinja u jami zajedno sa psima. Na 70-ak metara dubine pronađeni su psi, a divlje svinje na svu sreću nije bilo.

Nakon gotovo dva sata, sva tri psa su bila spašena i predana njihovim vlasnicima koji su nestrpljivo čekali na sigurnom i promatrali tijek akcije. Dva psa su prošla s manjim ogrebotinama, dok je treći bio u vrlo lošem stanju zbog čega ga je vlasnik odmah odvezao u Zadar na liječenje.

Tako je protekloga vikenda, nedjeljno popodne članova HGSS Stanice Gospić obilježeno  još jednom uspješnom akcijom spašavanja. Iako mokri i promrzli ali istovremeno zadovoljni i ponosni spašavatelji su se vratili svojim kućama znajući da su spasili tri života, „najboljeg čovjekovog prijatelja“.

HGSS Stanica Gospić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.