Kao što se i očekivalo HDZ s koalicijskim partnerima uz podršku SDSS- a, koji iz solidarnosti HDZ-u nije došao na Skupštinu te na taj način nisu podržali proračun i uz pomoć SDP – a nisu izglasali proračun Ličko-senjske županije  u vrijednosti od 332 milijuna kn. Svi korisnici proračuna biti će uskraćeni za proračunska sredstva zbog neizglasavanja proračuna.

HDZ i koalicijski partneri sa SDSS-om i SDP –om odgovorni za blokadu EU projekata i zastoj financiranja Udruga iz Domovinskog rata i ostalih 

HDZ i koalicijski partneri sa SDSS-om i SDP –om odgovorni su za blokadu EU projekata i zastoj financiranja Udruga iz Domovinskog rata i ostalih. Da podsjetimo: u proračunu je bilo osigurano 115 milijuna kuna razvojnih projekata. Ovim činom Županija koja je u inače težoj gospodarskoj situaciji nego ostale, potonut će još dublje. Također sve udruge iz Domovinskog rata, Crveni križ , HGSS itd. ostat će bez financiranja za svoje programe.

Jedino HDZ nije htio surađivati oko proračuna – Župan je ih je pozivao da ne blokiraju projekte i Udruge.

Proteklih je dana svim političkim opcijama predstavio proračun, jedino HDZ nije htio doći na sastanak kako bi čuli pojedinosti proračuna Ličko-senjske županije. Milinović je naglašavao, a i danas na Skupštini da je spreman za svaki dobar amandman koji ide u prilog poboljšanju proračuna.

Svi osim HDZ – a pohvalili proračun, novi proračun moguć u 7. mjesecu, a do tada je sve blokirano 

Slijede nam dakle izbori koji će biti negdje u 3. mjesecu. Nakon toga oko 15. travnja formiranje Skupštine te donošenje novog proračuna do 15. srpnja 2019.  Do tada će stati financiranje i svi projekti što će nanesti golemu štetu Ličko-senjskoj  županiji.  Gotovo svi govornici danas su spomenuli da je proračun bolji nego prošle godine, a pogotovo oni koju su prošle godine podržali proračun, a ove godine gotovo pa ulaze u političku smrt. O tome govori i činjenica da nitko nije bio protiv proračuna, ali nije bilo 17 ruku ZA. Dakle, kao što smo napomenuli slijede novi izbori.

L.O./Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.