Na današnjoj točki Dnevnog reda o Rebalansu proračuna za 2017. godinu zorno je potvrđeno koliko su vijećnici HDZ – a i koalicijskih partnera bili u pravu. Da nije došlo do prekida sjednice u rebalansu proračuna po prijedlogu gradonačelnika Starčevića bili bi oštećeni studenti, sportaši, branitelji i umirovljenici.

HDZ primorao Starčevića na ispriku

I gradonačelnik Grada Gospića je napokon shvatio tko ima većinu u Gradskom vijeću i javno se ispričao vijećnicima HDZ – a i partnerima na  omalovažavanjima kada je neprimjernim i nekulturnim izjavama vrijeđao gotovo sve njih. Kako smo čuli od predsjednika Kluba Petra Krmpotića to je bio i osnovni uvjet za nastavak razgovora čime je HDZ podigao kulturu dijaloga koju Gradsko vijeće i zaslužuje.

Zbog nemara gradonačelnika studenti ostali bez financijske potpore – HDZ ih ipak zaštitio

Zbog toga što gradonačelnik Starčević od 6.mjeseca do danas nije raspisao Natječaj, a za to su mu bila osigurana sredstva u proračunu a da zbog toga nebi propala osigurana sredstva, Klub vijećnika HDZ – a podnio je amandman da se ta sredstva preusmjere za božićnicu  umirovljenicima.  Najavio je zaštitu studenata  jer će inzistirati da u idućoj proračunskoj godini ta sredstva budu osigurana.

Član Munichen bojne htio srezati sredstva za branitelje

Ne znamo je li smanjenje proračuna za branitelje od strane Karla Starčevića na zadnjoj sjednici bilo iz razloga što on sam nije branitelj pa ne razumije problematiku te populacije, ali zahvaljujući HDZ – u i ta su sredstva vraćena na iznos od prošle godine.  Što se tiče sportaša, HDZ je tu svojom većinom zaštitio i sportaše ovog grada ne dozvolivši diranje u financijska sredstva za sportaše.

Gs Press / L.O.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.