U ovim vremenima kada nam turbo-folk „žareći i paleći“  sve više hvata korijena u urbanoj kulturi pa čak i na jadranskoj obali, a klinci na svojim mobitelima sve više slušaju „cajke“, četvorica tinejdžera iz Gospića krenuli su obrnutim pravcem. Grupa „Opasna igra“ su dečki čiji je mentalni i glazbeni sklop čisti antipod galopirajućoj najezdi glazbenog šunda. Bazirani na pop-rock standardima Nikola Frković (17) gitara i vokal, Luka Borčić (17) gitara, Matej Futak (15) na bubnjevima i Petar Golik (13) na basu tvrdoglavo odbijaju bilo kakvo koketiranje s „krkanskim“ mentalitetom i glazbenim izričajem koji su počesto na rubu pameti i dobrog ukusa.

Grupa „Opasna igra“ svoj je prvi javni nastup imala na Dan grada Gospića. Njihova „Morska vila“ od grupe Daleka obala probila je led pa se ovaj kvartet nastoji razvijati u glazbenom smislu. Frontman grupe je Nikola koji se već okušao i nastupima sa starijim glazbenicima.

-Sviramo isključivo glazbu grupa Daleka obala, Film, Prljavo kazalište, Plavi orkestar, Crvena jabuka… Svi smo rokeri i ne pada nam na pamet svirati niti slušati glazbeno smeće. U našoj generaciji  puno cura i dečki inficirani su glazbenim šundom i pale se na to. Na sreću svi nisu takvi. Teško mi je zamisliti da se mladi mogu zabaviti i uživati uz nešto toliko nisko i primitivno. Ipak, sto ljudi-sto ukusa pa svako ima pravo slušati što mu odgovara. Mi smo tek na početku, ali želimo ustrajati. Učiti svirati i glazbeno se razvijati, rekao nam je Nikola koji se već s podosta uspjeha pokazao i kao autor nekoliko skladbi. Kao skladatelj, tekstopisac i glazbenik.

Kao i većinu mladih bendova i njima su problem instrumenti. Roditelji su im pri tome glavna uzdanica. Nikolini roditelji kupili su razglas i rasvjetu pa ovaj mlađahni sastav stvari shvaća ozbiljno. Bili smo na njihovoj probi. Ljuti su sami na sebe jer se nisu sastali dulje vrijeme. Ljeto, obaveze i eskalacija životnih radosti imaju svoje čari. Glazba je ogledalo duše pa grupu „Opasna igra“ čine četiri mlada bića koja su svoju kulturnu i mentalnu  konstantu  pronašli u nečemu  satkanom u životnoj filozofiji:“Ništa mudro, to je rock“!

M.S.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.