Olujno jugo u Rapcu, foto: David Faraguna, DHMZ radar

U skladu s najavama, jače naoblačenje proširilo se Hrvatskom tijekom utorka. Kiša je najprije zahvatila zapadne krajeve, Istru, gdje je bilo i pljuskova praćenih grmljavinom. Jako jugo koje je puhalo s udarima do 75 km/h okrenulo je nakon prolaska grmljavinske linije na umjeren jugozapadnjak.

Temperature zraka i dalje su iznadprosječno visoke. Danas je već četvrti uzastopni dan bez jutarnjih minusa. Najhladnije je bilo u Slavonskom Brodu s 1°C. Na ostatku unutrašnjosti mjereno je od 2 do 8°C, a tijekom dana od 8 do 12°C

Idući sati donose kišu gorju, središnjoj Hrvatskoj i zadarskom području

Kretanje grmljavinske linije možemo pratiti pomoću radarskih snimaka. Prognostički modeli očekuju da će oborinska zona do ponoći zahvatiti središnju Hrvatsku, Gorski kotar i doći do zadarskog područja.

Na Jadranu i predjelima uz Jadran valja očekivati i lokalno obilnije pljuskove praćene grmljavinom. S prolaskom oborinske linije očekuje se manji pad temperature zraka i okretanje vjetra na zapadne i jugozapadne, a ponegdje i sjeverozapadne smjerove. U unutrašnjosti Hrvatske grmljavina će uglavnom izostati, ali će je zato čuti stanovnici Jadrana i predjela uz Jadran.

Pad temperature zraka bit će dovoljan za snijeg samo u najvišem gorju, iznad 1500 metara, na što upućuje i vremenska prognoza za Zavižan.

Gs Press / neverin.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.