Branitelja i sportaša koji je sinoć bio na turniru “LIČKI OSIK 2017” uvrijedilo je krivo postavljena zastava, te nam je uputio mail sa svojom opaskom.

Zakon o grbu, zastavi i himni Republike Hrvatske te zastavi i lenti predsjednika Republike Hrvatske pritom je, kad je u pitanju postavljanje zastava, prilično jasan i tu nema mjesta improvizacijama. Naime, tamo piše da (Članak 13.) ako se zastava Republike Hrvatske ističe preko ulice i trga u okomitom položaju, tada bi se crvena boja trebala nalaziti na lijevoj strani. Ako se zastava Republike Hrvatske ističe okomito na stolu, tribini ili kakvom drugom počasnom mjestu, crvena boja zastave je prva s lijeve strane, gledano s prednje strane.

Grb, zastava i himna Republike Hrvatske rabe se u skladu s odredbama ovoga zakona, na način kojim se ističe ugled i dostojanstvo Republike Hrvatske. Postavljanjem zastave na krivi način povrijeđeni su stoga i ugled i dostojanstvo Republike Hrvatske.

Zlobnici bi rekli, da na zastavi nije bilo grba, bila bi ista kao i ona iz nekadašnje  SFRJ. Iskreno vjerujemo da je riječ o nenamjernoj pogrešci u organizaciji turnira.

Gs Press / Nick

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.