Na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Gospića usvojene  su odluke o ukidanju prireza od 3 %. Većinom glasova je usvojena Odluka o ukidanju prireza u Gradu Gospiću i Odluka o ukidanju poreza na potrošnju pića u ugostiteljskim objektima zbog čega, kako stoji na internetskoj stranici Grada, Gospić ostaje bez 3.588.000 kuna proračunskog prihoda. Za HINU  se Starčević požalio:

Ostanu li vijećnici HDZ-a i koalicijski partneri  pri takvom stavu i ne stave usvojene odluke izvan snage, jedino rješenje (?) bit će novi izbori za gospićko Gradsko vijeće. Procedura proračuna pokrenuta je, a ja kao predlagatelj od svog prijedloga neću odustati, te će isključivi krivci za njegovo neusvajanje do 31. prosinca i krizu vlasti biti vijećnici HDZ-a, Nezavisne liste Darka Milinovića, HSP-AS-a i HSS-a“, izjavio je Starčević Hini i nastavio:

-Takvo ponašanje podlo je ugrožavanje  najosjetljivijih skupina građana Gospića, jer s umanjenjem prihoda za 3,5 milijuna kuna ne ni bilo sredstava za stipendiranje studenata, pripreme za maturu, potpore poduzetništvu, rekao je čovjek koji je na vlast u Gospiću došao preko brojnih obećanja, od kojih  većinu nije izvršio. Postavlja se pitanje što se čeka s obećanim telefonskim pozivom koji će uroditi sa 2 milijuna eura ulaganja u Gospić, sa 500 radnih mjesta godišnje. Uostalom, Starčević je došao na vlast i uz obećanje da će odmah ukinuti prirez za čiji se opstanak sada toliko zalaže.

Zadnja Starčevićeva izjava po kojoj se ukidanjem 3 % poreza na potrošnju „zapravo izašlo u susret birtijašima“, a onemogućili da se ostvari predloženi proračun, priča je za sebe. Koju je obznanio čovjek koji proizvodi pivo i od tih istih „birtijaša“ živi. Sada im se ruga. Jedan od rijetkih novih resursa u Gospiću je drveni objekt u centru, do nedavno okićen suncobranima gradonačeknikove pivovare.

Gradonačelnik sada priziva nove lokalne izbore, a ako je suditi po anketama, nema šanse da bi ih opet dobio. On nam dalje objašnjava da je “obična floskula da će ukidanjem prireza biti znatno povećane plaće 4200 zaposlenih građana i 1058 umirovljenika jer se ukidanjem prireza sve prosječne plaće povećavaju se za neznatan iznos, a najviše profitiraju isključivo oni čiji su prihodi visoko iznad prosjeka RH i koji nemaju poreznih olakšica“. Čudi nas da građanima do sada to nitko nije izračunao i predočio.

U sadašnjem Gradskom vijeću većinu od 17 članova 9  imaju vijećnici HDZ-a, Nezavisne liste Darka Milinovića, HSP-AS-a i HSS-a, protiv 6 vijećnika HSP-a. Kao pričuva uvijek se definiraju po jedan vijećnik SDP-a i jedan nezavisni. Sudeći po svemu neće manjina određivati većini hoće li i kada biti prijevremeni lokalni izbori. Tako će  ono što je Starčević prije dolaska na vlast uporno obećavao biračima, sada postati opasni kamen spoticanja i njegov novi politički pad.

GS press

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.