Predsjednik Gradskog vijeća Grada Gospića Petar Radošević sazvao je za danas 22. redovnu sjednicu Gradskog vijeća Grada Gospića. Osim Aktualnog sata, na Dnevnom redu našlo se nekoliko točaka važnih za funkcioniranje ove razine lokane samouprave, poput razmatranja i usvajanja prijedloga Godišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Gospića za 2015., kao i razmatranja i usvajanja prijedloga Odluke o raspodjeli rezultata poslovanja za 2015. godinu. Bilo je govora i o infrastrukturi pa je usvojen prijedlog Odluke o odvodnji otpadnih voda na području Grada Gospića. Sjednica je započela uobičajenim Aktualnim satom. Nikola Maras (SDP) ponovno je izrazio negodovanje zbog konstrukcije nadstrešnice na Gradskoj tržnici i budućih uvjeta rada prodavača. Također ga je zanimalo na koji će se način riješiti parking ispred pojedinih zgrada zbog smanjenja raspoloživog prostora za parkiranje. Maras je uvjeren da Gospić nije stekao uvjete za naplatu parkinga na određenim površinama. Zanimao ga je i stav Grada Gospića prema antifašizmu, što je ilustrirao, kako je rekao, prikrivenim mozaikom u holu OŠ „dr. Jure Turić“. Zasmetalo ga je što je netko uklonio vijenac položen na Dan antifašističke borbe u središtu grada. Također ga je zanimalo u kojoj je mjeri Grad Gospić uključen u obilježavanje 160. obljetnice rođenja Nikole Tesle. Odgovorio mu je gradonačelnik Petar Krmpotić.
-Gradsku tržnicu je danas obišla kontrola Ministarstva regionalnog razvoja i cijeli projekt su ocijenili kao vrlo potreban i pozitivan, kao jedan od boljih na koje se troše novci, pa se nadamo da ćemo za to povući još više sredstava. Naše je da tržnicu gradimo, a vaše je da govorite je li to dobro ili loše. Trenutno vršimo pripreme za osnivanje Društva koje će upravljati tržnicom. Cilj uređenja prometa u Gospiću samo je dio projekta da se poveća fluktuacija prometa i da se spriječi da automobili okupiraju središte grada pa građani ispred određenih institucija ne mogu naći parking. Cijena koja će se naplaćivati među najmanjima je u RH. Stanarima zgrada Grad će ponuditi vrlo pristupačne godišnje karte. Što se tiče Dana antifašističke borbe zanima se gdje se i kada to dogodilo da je netko odnio vijenac sa spomenika? Ukoliko je to netko primijetio, trebao je to i prijaviti. Što se tiče obilježavanja 160. obljetnice rođenja Nikole Tesle, Grad Gospić je aktivno uključen u proslavu, samim tim što je i osnivač te ustanove. Na dan 10. srpnja ja ću osobno sudjelovati na otvorenju te manifestacije. Grad Gospić se ponosi sa Nikolom Teslom.
Replicirao je Nikola Maras rekavši kako će pratiti gradnju tržnice. Istaknuo je kako je mozaik u osnovnoj školi umjetničko djelo te da ukupno gledano treba „riješiti repove iz prošlosti“. Gradonačelnik Krmpotić ponovio je legitimno pravo svakog građanina da bude ili ne bude zadovoljan s nekim rješenjima. Dan antifašističke borbe gradonačelnik smatra naslijeđem Europe, ali podsjetio na osudu Europe prema totalitarnim režimima. Istaknuo je kako neki sebi daju ekskluzivu da su oni antifašisti, a ostali „s onu stranu barikade“.
Anu Šerić Konjikovac zanimao je nalaz državne revizije u Gradu Gospiću, na što je gradonačelnik Krmpotić izjavio kako Grad Gospić ponovno ima bezuvjetni nalaz Državne revizije, o čemu će članovi GV biti informirani u pismenom obliku. Pajo Brkljačić (HDZ) zanimao se za Program povodom Dana grada Gospića, o čemu je detaljno govorila zamjenica gradonačelnika Marta Grgurić.
Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća usvojeni su prijedlozi laureata, dobitnika ovogodišnjih nagrada i javnih priznanja koja će biti dodijeljena na Dan grada Gospića. Javno priznanje dobilo je Amatersko kazalište Gospić, župnik Zlatko Sušić iz Bilaja, Poslovno-izletnički centar „Rizvan City“ iz Rizvanuše i Opća bolnica Gospić. Nagrada Grada Gospića ove godine dodijeljena je Interventnom timu GD Crvenog križa Gospić.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.