Gradonačelnik Gospića Petar Krmpotić sinoć je gostovao u Dnevniku 3 HTV-a. U svom nastupu sačinio je presjek aktivnosti i projekata koji, osim povećanja kvalitete života građana, imaju za cilj spriječiti depopulaciju Like  koja traje dulje od pola stoljeća. Krmpotić je istaknuo kako je Gospić po broju stanovnika isti  u zadnjih 10-ak godina, ali se povećala prosječna starosna dob građana.

-Grade se mnogi projekti i sve to ima za cilj zadržati mlade u Gospiću i Lici.  Izmjenama Zakona o regionalnom razvoju od strane bivše Vlade naš je proračun  ostao bez 15 milijuna kuna, ali su zakinuti i građani jer su ostali bez povrata poreza i bez različitih olakšica. Tako je danas jednako jeste li stanovnik Gospića, Čakovca ili Krapine. To je nedopustivo ako želimo ravnomjerni razvoj, poglavito u ovim područjima, i na taj način zaustaviti odliv stanovništva, zaključio je Krmpotić. Upitan od voditelja Petra Vlahova vezano uz Veleučilište „Nikola Tesla“, gradonačelnik Krmpotić je izrazio zadovoljstvo  što u toj ustanovi studira veliki broj mladih ljudi koji znanje sve manje traže izvan Gospića. Zadnje pitanje odnosilo se optužbe po kojima je Krmpotić tijekom sudjelovanja u radu Upravnog vijeća Veleučilišta navodno trgovao političkim utjecajem.

-Bio sam sa bivšim dekanom Veleučilišta prijavljen DORH-u od strane tadašnje uprave, kada je Policija podigla kaznenu prijavu. Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu provelo je detaljnu istragu i na temelju podataka donijelo  odluku o obustavi  istrage. Donijeto je rješenje po kojemu nisam učinio nikakvo kazneno djelo. Ta je priča, hvala Bogu, gotova i ja se i ovoga puta zahvaljujem svima koji su u mene vjerovali i pri tome mi davali potporu. Ja se nisam bojao jer sam  znao da sam nevin i vjerovao sam u Državno odvjetništvo koje je neovisno tijelo, čije se postupanje bazira na temelju činjenica, a ne nekakvih ishitrenih koraka, zaključio je gradonačelnik Petar Krmpotić.

GsPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.