Područna škola Lički Novi bila je danas prava ljudska košnica. Iako je neradni dan u okolici škole održana je još jedna u nizu volonterskih akcija, ovoga puta u projektu „Zeleni park Gradina“.
O. Š. „dr. Jure Turić“  i Grad Gospić  proteklih  mjeseci uložili su u ovaj projekt oko 40 tisuća kuna, što je rezultiralo postavljanjenm  nove ograde i žljebova, izgradnjom zida, uklanjanjem starih panjeva, šipražja… Nositelj projekta je Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju “Pčelice” s partnerima OŠ dr. Jure Turića i Gradom Gospićem. Projekt jednim dijelom financira Zaklada „Kajo Dadić“, a vrijednost projekta je 13 tisuća kuna. Uredit će se i rukometno i košarkaško igralište ispred škole, dovršiti  ograda i napraviti prostor za održavanje nastave na otvorenom.
Današnjoj akciji odazvali su se djelatnici škole, učenici i roditelji iz PŠ Lički Novi, članovi Mjesnog odbora Lički Novi, priključio im se i gradonačelnik Grada Gospića Petar Krmpotić sa surdnicima… Uuređenje se nastavlja i sljedeći tjedan te bi projekt „Zaeleni park Gradina“ trebao biti okončan do 10.lipnja.

Gs Press / Nikola Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.