Grad Gospić je nositelj projekta izgradnje zajedničkog spomen-obilježja hrvatskim braniteljima poginulim tijekom operacije „Oluja“ na planinskom prijevoju Ljubovo. Spomenik pod nazivom „Pobjednik“ autora Josipa Cvrtile iz Zagreba zamijenit će mnoštvo spomen-ploča koje su postrojbe postavljale u znak sjećanja na svoje poginule suborce.

Inicijativa za realizaciju ovoga projekta pokrenuta je od strane Kluba branitelja 118. Brigade ZNG  Gospić i Kluba veterana 9. Gardijske brigade „Vukovi“. Potporu projektu dale su sve postrojbe s područja Rijeke, Primorja i otoka čiji su pripadnici sudjelovali u Oluji oslobađajući ovaj dio Like. Uređenje okoliša spomenika i sam spomenik stajat će oko 450 tisuća kuna.

Skulptura „Pobjednik“ predstavlja hrvatskog vojnika koji nakon dugih godina ratovanja pobjeđuje i hrvatsku zastavu zabija u zadnje neprijateljsko uporište. Gradonačelnik grada Gospića Petar Krmpotić na temu spomenika na Ljubovu gostovati će danas u HRT-ovoj emisiji Hrvatska uživo. Emisija je na rasporedu u 17.30 sati.

GsPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.