Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije pokreće Izbor za najuspješniji lokalni EU projekt u RH u razdoblju 2015.-2016. u cilju promocije uspješnih projekata financiranih EU sredstvima.

– Primjerima ovih uspješnih projekata želimo istaknuti doprinos i značaj koji imaju na poboljšanje životnih uvjeta lokalne zajednice, krajnjih korisnika te hrvatskih građana u cjelini odnosno gospodarskog razvoja Republike Hrvatske, stoji u opisu EU projekta Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Projekti su nominirani od strane regionalnih koordinatora (regionalnih razvojnih agencija), a pokrivaju brojna područja: poduzetništvo i razvoj poslovne infrastrukture, istraživanje i inovacije,  zaštitu okoliša, socijalnu uključenost i zapošljavanje te poljoprivredu i zastupljeni su na području cijele Hrvatske, od Srijema i Slavonije preko Zagreba i Like do Istre i Dalmacije. O tome kakva je korist ostvarena od samog projekta za razvoj određenog područja, možete pročitati klikom na naslovnicu pojedinog projekta.

Grad Gospić je aktivno uključen u ovaj natječaj projektom “Nisam sam pažnju ti dam”. Projekt je to koji je doprinio jačanju socijalne uključenosti, kvalitetnijeg pristupa obrazovanju te integracije 18 učenika s teškoćama u redovite osnovnoškolske ustanove na području Gospića kroz jačanje sustava neposredne potpore učenicima s teškoćama koji predstavljaju posebno ranjivu skupinu. Kroz zapošljavanje 18 pomoćnika u nastavi osigurali su se uvjeti za poboljšanje obrazovnih postignuća učenika s teškoćama.

Svoj glas za najbolji projekt možete dati ovdje.

GsPress/N.Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.