Povodom Dana jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112, Gradu Gospiću danas je dodijeljena Zahvalnica Državne uprave za zaštitu i spašavanje za promicanje sustava 112. Na svečanoj dodjeli u sjedištu DUZS u Zagrebu nazočili su gradonačelnik Petar Krmpotić i zamjenik gradonačelnika IvanBiljan. Gradonačelniku Krmpotiću Zahvalnicu je uručio ravnatelj DUZS dr.sc. Jadran Perinić.

U obrazloženju dodjele Zahvalnice stoji kako je od početka rada DUZS – Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Gospić, Grad Gospić pružao potporu u radu ovom Uredu, a sve to s ciljem bolje organizacije pružanja pomoći stanovništvu u slučaju bilo koje vrste opasnosti. Valja istaknuti kako je Grad Gospićjedan od prvih gradova u RH koji planira smještaj svih žurnih službi na jednom mjestu u Kaniži Gospićkoj, gdje su već smješteni PUZS Gospić i HGSS-Stanica Gospić. Grad takođeraktivno sudjeluje u promidžbi Sustava 112 kroz provedbu mjera civilne zaštite, kao i edukaciju djece i stanovništva. Stožer Grada Gospića i žurne službe Grada Gospića dobitnici su priznanja za naročiti poduhvat u zaštiti i spašavanja u Republici Hrvatskoj u 2008. godini.

Gospić će 1. ožujka biti domaćin obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite u organizaciji DUZS RH, Grada Gospića i Ličko-senjske županije kada se očkuje dolazak predstavnika svih službi za žurna djelovanja s državne razine, županija i gradova.

GS Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.