Iza afirmativne sportske priče o hrvanju, po kojoj u Gospiću već nekoliko dana trenira hrvatski olimpijac Božo Starčević, stoje neke malo poznate nijanse. Predsjednik HK „Gospić“ i predsjednik Zajednice sportova Ličko-senjske županije Milan Miko Radošević pojasnio nam je  detalje ove priče.

-U Gospić je  na pripreme došla juniorska hrvačka reprezentacija Hrvatske. Došao je i olimpijac Božo Starčević sa sparing-partnerom Dominikom Etlingerom. Grad Gospić je izabran kao partner ove sportske priče i  vjerojatno će se i u budućnosti pripreme naših hrvačkih reprezentacija vršiti u Gospiću. Moram istaknuti da je Grad Gospić uvijek imao „sluha“ za probleme sporta i sportaša, pri čemu je ova zadnja suradnja došla u najbolje vrijeme jer su nam pomogli u nabavci još jednog hrvačkog borilišta pa se od sada pripreme vrše na dva borilišta, rekao je Milan Miko Radošević. Naš olimpijac Starčević boravit će još dva dana u Gospiću, a 8. kolovoza putuje za Rio.

Grad Gospić je za novo borilište izdvojio 10 tisuća eura. Zamjenik gradonačelnika Ivan Biljan zadovoljan je s dosadašnjom razinom suradnje s gospićkim hrvačima.

-Ovo je samo nastavak kvalitetne suradnje sa Zajednicom sportova Ličko-senjske županije i HK „Gospić“. Nastojimo im pomoći koliko možemo, biti im stalni suport u radu,  a njihovi izvrsni rezultati dokazuju opravdanost tih ulaganja  i suradnje, izjavio je zamjenik gradonačelnika Ivan Biljan.

Gs Press / N. Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.